Refugiați ucraineni, evacuați dintr-un centru din București fără explicații, de pe o zi pe alta. Prefectul s-a contrazis în declarații

Aproape 100 de refugiați ucraineni, cazați în București la căminul Colegiului Tehnic Energetic, au aflat vineri seară că vor fi evacuați în această dimineață. Nu le-a spus nimeni de ce și nici unde vor fi mutați. Evacuarea lor generează noi bâlbâieli legate de modul în care deciziile sunt luate de autorități. Prefectul Capitalei, Toni Greblă se contrazice în declarații.

ACTUALIZARE 12.00. O femeie care a vorbit în numele refugiaților scoși în stradă a declarat reporterului Digi24 că oamenii au aflat vineri seară că trebuie să plece azi.

Am întrebat unde ne duc, ei au spus că nu știu. Suntem de acord să ne ducem, dar să știm unde. Sunt aici femei însărcinate, copii mici, bătrâni. Ne-au spus doar să ieșim, să strângem tot, că la 12.30 o să vină două autobuze să ne ducă dar nu știm unde, a spus femeia.

Ea a subliniat că refugiații au fost foarte bine tratați de români cât u stat acolo și că sunt mulțumiți de ceea ce au primit până acum.

Toni Greblă: De câteva zile se discută despre asta; ieri au fost anunțați că urmează să fie relocați.

Moderator TV: Domnule prefect, spuneați că se știe de această relocare de câteva zile. Ați putea să ne lămuriți de ce abia ieri i-ați anunțat pe refugiați că vor fi mutați?

Toni Greblă: La rândul nostru am fost anunțați tot ieri despre intenția grupului școlar.

Moderator TV: Și atunci de ce spuneați că cunoșteați situația de câteva zile?

Toni Greblă: Nu, nu, nu … am zis câteva zile. Ieri mi-a fost comunicat oficial acest lucru.

Prefectul a susținut că spațiul a fost pus la dispoziția refugiaților de către un grup de voluntariat, care acum a anunțat că nu mai poate să îi cazeze deoarece se apropie examenele,

 » sursa: www.digi24.ro

%d blogeri au apreciat: