Recomandă duşurile în doi. Propunerile unui ministru din Elveţia pentru economiserea resurselor

Ministrul energiei din Elveţia, Simonetta Sommaruga, îi sfătuieşte pe cetăţeni ca atât acasă, cât și în companii, să economisească cât mai mult energia electrică, gazul, apa şi căldura în această perioadă. Una dintre propunerile sale a stârnit amuzament în rândul populaţiei, ea promovând… dușurile în doi.

Potrivit site-ului de știri Libertatea.ro, care citează publicația elvețiană Blick.ch, Simonetta Sommaruga le-a mai transmis cetăţenilor să stingă toate luminile şi să închidă aparatele după ce termină munca la birou.

„Aici, în Palatul Federal de Nord (unde se află Ministerul Energiei din Elveţia n.r.), stingem toate luminile când terminăm lucrul. Se pot deconecta toate dispozitivele de la reţea printr-o apăsare de buton. Recomand să facă toată lumea asta. De asemenea, ştiu că duşul pentru doi nu mai este confortabil pentru toată lumea după o anumită vârstă, dar s-ar putea să ajute relaţia, dar şi să scadă cheltuielile”, a mai explicat ea.

Sfatul său i-a amuzat pe mulţi elveţieni, iar pe unii i-a nedumerit.

Sommaruga a transmis ulterior că propunerea este cât se poate de serioasă. „Eu mi-am schimbat comportamentul, economisesc. Situaţia este gravă şi este o perioadă dificilă pentru toată lumea. Rusia duce un război energetic împotriva Europei şi, prin urmare, şi împotriva Elveţiei, aşa că trebuie să fim pregătiţi”, a declarat ea, potrivit site-ului elveţian Tagesanzeiger.ch.

Ministrul a mai propus şi ca cetăţenii să îşi cumpere lumânări în cazul în care vor fi pene de curent. Presa elveţiană mai scrie că guvernul intenţionează să adopte măsuri de restricţionare a folosirii gazului atât în cazul gospodăriilor, cât şi în cazul firmelor.

 » sursa: ebihoreanul.ro

%d blogeri au apreciat: