Raport medico-legal: Tânărul poloist orădean Andrei Drăghici avea o malformație congenitală a inimii

Poloistul orădean Andrei Drăghici, care a murit fulgerător sâmbătă, în timpul unui meci, la doar 23 de ani, avea o malformație congenitală a inimii, după cum arată raportul medico-legal întocmit în urma necropsiei.

Probleme cu inima

Informaţia a fost făcută publică luni seară, de site-ul GSP.ro, conform căruia trupul sportiv a fost transportat, sâmbătă seară, la Institutul de Medicină Legală din Capitală.

„(…) Acum au sosit rezultatele necropsiei. Acesta suferea de defect septal atrial, o malformaţie congenitală a inimii, care este caracterizată printr-o comunicare anormală între cele două atrii la nivelul septului interatrial”, arată GSP.ro.

Potrivit acestei surse, care citează site-uri cu informaţii medicale, „este cea mai comună boală congenitală a inimii, iar printre simptome se numără palpitaţii, scăderea capacităţii de efort, oboseală sau infecţii pulmorane”. 

„Defectul septal atrial este prezent de la naştere, dar pacienţii rămân frecvent asimptomatici până la vârsta adultă. Majoritatea încep să dezvolte simptome după vârsta de 30-35 ani”, explică CSID.ro, precizând că apariţia bolii este legată de o predispoziţie genetică.

Andrei avea toate analizele la zi

Pe de altă parte, Federația Română de Polo a transmis, luni seară, printr-un comunicat postat pe pagina de Facebook, că Andrei Drăghici era cu analizele la zi.

„Pentru a evita eventuale speculaţii, trebuie să precizăm că din punctul de vedere al F.R. Polo, jucătorul era cu analizele sportive/testele sportive la zi și nu era cunoscut cu afecțiuni care să-l faca incompatibil cu activitatea sportivă de performanță”, se arată în informare.

Federația mai amintește și că Andrei „era sportiv de performanță de peste 15 ani și fost component al echipelor CS Crişul Oradea, CS Corona Sportul Studenţesc, CSA Steaua Bucureşti, pentru care a obtinut mai multe medalii naţionale şi în prezent component al clubului Dinamo Bucureşti de peste 4 ani,

 » sursa: ebihoreanul.ro

%d blogeri au apreciat: