Rafila: Ar dura 15 ani să ne imunizăm pe cale naturală | .News

Alexandru Rafila / sursa: facebook

Alexandru Rafila, președintele Societății Române de Microbiologie, a declarat la postul Digi24, că virusul SARS-CoV-2 nu va dispărea nici după al doilea val și că va trebui să ne obișnuim să trăim cu el „în anii următori”.

Astfel, el spune că studiile de seroprevalență arată că procente mici din populația au trecut prin boală și că soluția este apariția unui vaccin viabil. În caz contrar, imunizarea pe cale naturală ar dura circa 15 ani.

„Vaccinul va opri răspândirea, dar boala va reizbucni, vor apărea focare ici și colo”, însă ele vor putea fi controlate mult mai ușor, a mai explicat specialistul.

El a mai arătat că abia după apariția unui vaccin ne vom putea întoarce la o viață normală, „chiar și fără mască”, nu după încetarea stării de urgență sau de alertă.

Datele preliminare ale studiului de prevalență privind gradul de răspândire a infecției SARS-CoV- 2 în populația României arată că între 2% și 2,5% din români au trecut prin boală, a explicat Rafila. În cifre, acest lucru înseamnă că aproximativ 500.000 de români au contractat deja virusul, de aproape șapte ori mai mult decât cazurile înregistrate oficial, 75.000.

La un ritm de îmbolnăvire de 500.000 de oameni la șase luni, de când România se confruntă cu coronavirusul, respectiv un milion de cazuri pe an, Alexandru Rafila a arătat că ar dura circa 15 ani până când măcar trei sferturi din populația României să se imunizeze pe cale naturală, astfel încât să oprească răspândirea virusului.

 » Read More

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: