Protest pentru sex: Crunta poveste a puşcăriaşilor orădeni care şi-au incendiat celula pentru că li s-au oprit vizitele conjugale (FOTO)

Un orădean a fost condamnat la 15 ani de închisoare, iar alţi doi la câte 14 ani de detenţie, după ce, anul trecut, în timp ce erau încarceraţi, au baricadat celula și au dat foc saltelelor, provocând moartea altor trei persoane încarcerate, intoxicate cu monoxid de carbon.

Sentinţa, care nu este încă definitivă, dezvăluie nu doar motivul halucinant al protestului, ci şi regulile nescrise dintr-o cameră de detenţie, care au dus, în acest caz, la o tragedie…

Foc în celulă

Procesul are ca punct de pornire incidentul produs în seara zilei de 19 martie, anul trecut, imediat după apelul de seară de la ora 20, într-o celulă din Penitenciarul Satu Mare, unde se aflau 10 bihoreni trecuţi la regim deschis şi semi-deschis, deci cu doar câteva luni rămase până la eliberare.

Deţinuţii au blocat cu paturile uşa celulei situate la etajul III al clădirii, au adunat saltelele şi le-au dat foc, înghesuindu-se apoi cu toţii în baie, unde aveau şi un mic geam, pentru aerisire.

Fumul gros degajat de saltelele care ardeau mocnit a pătruns, însă, rapid, şi în încăperea în care oamenii stăteau claie peste grămadă, căţărându-se unii peste alţii, cu schimbul, ca să poată respira. Trei dintre ei au murit în scurt timp, iar doi au fost găsiţi inconştienţi de pompierii care au spart uşa celulei ca să stingă focul şi să-i evacueze.

„Închişi” de pandemie

Cazul a ajuns în faţa instanţei pe 20 mai 2020, trimis de Parchetul de pe lângă Tribunalul Satu Mare, cu acuzaţii de omor calificat faţă de trei persoane: Lakatos Peter Karoly, considerat de procurori iniţiatorul rebeliunii, respectiv Flavius Hendre și Octavian Mermeje, cei care l-au ajutat. Fiecare, băiat „de ispravă”…

Lakatos fusese închis în 2018, condamnat la 4 ani de detenţie,

 » sursa: ebihoreanul.ro

%d blogeri au apreciat: