Propunerea autorităților din Italia: Certificat verde obligatoriu pentru acces în locuri aglomerate, inclusiv transport public

Distribuie acest articol!


  Guvernul italian ar urmă să extindă starea de urgență, care expiră pe 31 iulie, având în vedere că numărul infectărilor cu tulpina Delta este în creștere. Totodată, autoritățile au în vedere introducerea măsurii care instituite obligativitatea de a prezenta certificatul de vaccinare pentru a participa la anumite evenimente sau chiar pentru acces în locuri aglomerate precum piscine, săli de sport și chiar mijloace de transport în comun.

  Introducerea acestei măsuri înseamnă că italienilor care nu s-au vaccinat, nu au avut COVID-19 sau pentru cei care nu vor să cheltuie 20 de euro pentru un test ori de câte ori vor să iasă la o pizza sau la un film, le vor încălcate anumite libertăți.

  În ce privește restaurantele de interior, dezbaterea este încă deschisă, dar și aici autoritățile iau în calcul ca certificatul verde să devină obligatoriu. Clienții care intră fără permis riscă o amendă de 400 de euro, în timp ce proprietarii restaurantelor, dacă nu cer green pass-ul la intrare, riscă închiderea pe 5 zile.

  Cerințele pentru obținerea certificatului verde sunt: ambele doze de vaccin făcute, test negativ sau dovada vindecării de COVID. Nu este nevoie de certificat pentru copiii sub 12 ani. Potrivit La Stampa, citat de Mediafax, certificatul ar putea fi eliberat la început după o singură doză de vaccin, iar de la 1 septembrie va fi eliberat numai pentru cei vaccinați cu schemă completă. 

  Varianta Delta face ca numărul infectărilor să crească în Italia, miercuri fiind 4.259 cazuri noi față de 3.558 din ziua precedentă.


  Distribuie acest articol!

   %d blogeri au apreciat: