Primul sfânt milenial: Papa l-a beatificat și a devenit ”influencerul lui Dumnezeu” la numai 16 ani

Carlo a fost beatificat sâmbătă, în cadrul unei ceremonii din orașul Assisi și este cea mai tânăra persoană contemporană beatificată de către Biserica Catolică. Adolescentul se făcuse remarcat că un mic geniu al informaticii și era supranumit ”influencerul” lui Dumnezeu. Însă pe lângă mintea lui strălucitoare, Carlo avea și un suflet blând, atrăgând atenția prin multiplele sale acțiuni caritabile.

carlo acutis

Carlo Acutis era supranumit ”influencerul lui Dumnezeu”

Carlo s-a născut în Londra, în 1991, apoi s-a mutat cu părinții în Milano, Italia. Băiatul era foarte religios și a considerat internetul că fiind o modalitate excelență de răspândire a credinței catolice. I-a ajutat pe preoți să realizeze site-uri pentru parohiile lor și a creat o expoziție online despre miracolele religioase din lume recunoscute de Biserica Catolică.

De asemenea, Carlo obișnuia să meargă noaptea și să ofere paturi și hrană persoanelor fără adăpost, participa zilnic la slujbe și își dona chiar și ultimii bani din buzunar organizațiilor catolice caritabile.

Citește și: VIDEO: Reacția înduioșătoare pe care Papa Francisc a avut-o când o fetiță a urcat pe scenă și a început să se joace 

Miracolul făcut de Carlo Acutis

Papa Francisc a cerut Congregaţiei pentru Cauzele Sfinţilor să recunoască un miracol înfăptuit de Carlo. În 2013, un băiat din Brazilia s-a vindecat de o rară afecţiune pancreatică după ce a atins unul din tricourile lui Acutis. Mai mult decât atât, un preot s-a rugat în numele băiatului bolnav la Carlo Acutis. Mama baiatului spune că este sigură că fiul ei era un sfânt încă de când acesta era în viață. Femeia spune că băiatul a vindecat o femeie de cancer rugând-se la Madonna din Pompeii.

carlo acutis prima persoana contemporana beatificata de biserica catolica

Foto: lastampa.it

După ce băiatul a murit în 2006,

 » sursa: qbebe.ro

%d blogeri au apreciat: