Distribuie acest articol!
Premierul-general Nicolae Ciucă are probleme grave când vine vorba de a vorbi corect și fluent în limba română. Generalul agramat se laudă cu un doctorat în SUA dar un astfel de doctorat se poate obține doar dacă plătești o taxă și faci doi ani de studii full-time, fapt posibil doar dacă Ciucă ar mai fi avut o sosie. Nicolae Ciucă a avut o carieră politică fulminantă pentru a avut grijă să fie o slugă umilă pentru Klaus Iohannis și banda sa de jefuitori care au îndatorat țara cu peste 50 de miliarde de euro în pandemie. Mai mult, Ciucă îl protejează pe plagiatorul Florin Roman, pentru că și el s-ar afla în aceeași situație. Emilia Șercan a declarat că ar mai fi doi, trei, plagiatori în Guvernul PNL/PSD/UDMR.
Profesorul universitar Cătălin Avramescu reliefează, pe contul său de Facebook o serie de probleme în legătură cu studiile și CV-ul generalului de carton:
Cine i-a plătit lui Ciucă, în 2006, taxa de mii de dolari solicitată de programul internațional Fellows al Army War College, Ministerul Apărării?
În 2006, Ciucă apare ca ”șef operații” și ”împuternicit stat major” la Craiova, cu toate că, de regulă, programele de master presupun, mai ales la nivelul acesta, un an sau doi de studii full-time.
La Army War College există un ”program la distanță”. L-a făcut Ciucă pe acela (15 ore pe săptămână pe internet) și, ulterior, în loc să menționeze în CV ”studii la distanță”, a mințit că ar avea un master la Army War College?
A spus Ciucă la Army War College că el mai avea și un doctorat în domeniu, obținut în 2003? Asta în condițiile în care multe universități respectabile refuză să îți dai un master într-un domeniu în care ai deja un doctorat, ceea ce e cât se poate de logic.
A văzut cineva lucrarea de doctorat a lui Ciucă, ”Dimensiunea angajării Armatei României în operaţii întrunite multinaţionale”? De ce poate fi accesată/găsită? Individul a susținut această teză, se înțelege din CV, în 2003, la Universitatea de Apărare Carol I, care este o notorie fabrică de plagiate.
Podul.ro vă prezintă în integralitate avertismentul profesorului Cătălin Avramescu:
”Este Nicolae Ciucă un impostor? CV-ul său pe de adresa Guvernului României ridică câteva probleme.
Individul spune că în 2006 a luat un ”master în Studii Strategice” de la ”Colegiul de Război, SUA”.
Presupun că este vorba de Army War College. Iată ce nu înțeleg:
1. Programul Internațional Fellows al Army War College cere plata imediată a unui depozit de 6500 de dolari. (Poate că suma, în 2006, era mai mică). A plătit cineva pentru Ciucă acești bani? Poate Ministerul Apărării. Problema este că Ciucă, în 2006, figurează și ca ”șef operații” și ”împuternicit stat major” la Craiova. Încasa în acest timp salariu/soldă? Sau făcea muncă voluntară ca șef de operații? Conducea statul major din concediu?
2. Mai bizar e altceva. Programele de master presupun, de regulă, un an sau doi de studii full-time. Dar în 2006 Ciucă, conform CV-ului, este la Craiova. Poate că Ciucă, cine știe, și-a teleportat o dublură la Army War College. Eu nu știu să explic această anomalie. Știu că într-o instiutuție de învățământ superior trebuie să vii la cursuri. Asta rezultă și din site-ul de la Army War College: ”The resident class is in session for 10 months at Carlisle Barracks”.
3. Mai există la Army War College un program la distanță. Acesta acordă Master of Strategic Studies. Poate că Ciucă a făcut acest program. Dar atunci de ce nu spune în CV că acestea sunt simple ”studii la distanță”? 15 ore pe săptămână, prin internet.
4. A spus Ciucă colegiului american, în 2006, că el avea deja un doctorat în 2003? Multe universități pur și simplu nu acceptă să iei un master în domeniul unde ai deja un doctorat. (Este logic, nu?).
5. A văzut cineva lucrarea de doctorat a lui Ciucă, „Dimensiunea angajării Armatei României în operaţii întrunite multinaţionale”? Individul a susținut această teză, se înțelege din CV, în 2003 la Universitatea de Apărare Carol I. Mda… Problema este că ”universitatea” cu pricina este o fabrică de plagiate. Pandele, Tobă și alte loaze ale tranziției României spre nicăieri și-au împopoțonat CV-urile cu „doctorate” de la acest stabiliment. Cine a fost „conducătorul” de doctorat al lui Ciucă? CV-ul oficial păstrează misterul.
6. Cum a absolvit acest supra-om (Ciucă Nicolae-Ionel) acest doctorat? Priviți CV-ul individului. Între Iunie 2002 și Ianuarie 2003 era în Afganistan. Scria la teză în acest timp? În timp ce trăgea în talibani? Poate, dar ar fi un fenomen să scrii trei paragrafe după ce tragi două încărcătoare de mitralieră.
7. Unde sunt publicațiile? Master, doctor: asta presupune, în lumea normală, publicații. Nici nu mai e posibil acum să iei un doctorat fără să publici în reviste sau la edituri recunoscute. Unde sunt publicațiile savantului Ciucă? CV-ul oficial nu listează absolut nici una”.
Distribuie acest articol!