Poziția AUR e clară: pensiile pe contributivitate, pe internet strategia guvernului este să mintă

Guvernul României își propune o nouă reformă a pensiilor. Românii când aud cuvântul reformă ar trebui să se ferească. În realitate, guvernarea își propune noi sinecuri și noi privilegii în spatele unor cuvinte frumoase.

Nici măcar nu au reușit să aplice legea veche a pensiilor, iar acum își propun să o ia de la capăt, deci practic să recunoască faptul că au greșit.

Noua lege pe care se bat astăzi PSD cu PNL, Ciolacu cu Ciucă, nu se corectează absolut nimic. Crește vârstă de pensionare la femei, nu se rezolvă inechitățile în ceea ce privește pensionarea anticipată pentru anumite categorii de privilegiați.

Guvernul nu oferă o modalitate de creștere echitabilă, anuală, corelată cu inflația, a tuturor pensiilor. În continuare se menține această condiționare de deciziile Guvernului, adică timp de trei ani blocăm pensiile, facem inflație, creștem prețurile și doar în anul electoral, cum este în cazul de față anul 2024, venim și creștem prin decizie a Guvernului pensiile.

Legea pensiilor, varianta Ciolacu, nu rezolvă inechitățile nici în ceea ce privește creșterea mai amplă a pensiilor mici, ale românilor care au lucrat din greu o viață întreagă. Sunt legate pensiile mari, care nu se bazează pe contributivitate, pensiile speciale, de pensiile mici. Așa că, Guvernul în continuare își propune o creștere procentuală. Vor crește cu 150 de lei pensiile mici și își propun să crească cu, în cazul lui Nicolae Ciucă, cel puțin 5.000 – 6.000 lei pensiile mari, nesimțite.

România are nevoie de pensii corecte, are nevoie să crească veniturile categoriilor defavorizate. Însă, reforma pe care ei o propun nu este o reformă care să corecteze inechitățile, ci să îi facă pe românii săraci și mai săraci, iar pe cei bogați, care au privilegii, și mai bogați.