PNL, apel pentru vaccinare. „Cel mai important lucru pe care trebuie să-l aibă în vedere partidele și politicienii responsabili”

Partidul Național Liberal face un apel către toți cetățenii români să se vaccineze pentru a se proteja pe ei și pe cei dragi lor de efectele virusului SARS-COV-2.

„Vaccinul anti-COVID-19 e o soluție pentru sănătatea personală, pentru sănătatea celor apropiați și pentru sănătatea întregii societăți românești.

Vaccinarea nu este și nu trebuie să fie un subiect de controversă politică. Vaccinarea este o procedură medicală, ale cărei beneficii sunt demonstrate științifice și observabile în mod direct. Milioanele de români care deja s-au vaccinat confirmă faptul că vaccinul oferă o foarte bună protecție împotriva COVID-19, iar formele grave ale bolii sunt mult mai rare printre cei vaccinați prin comparație cu cei nevaccinați.

Vaccinarea este cu atât mai importantă acum, când vedem că în România numărul cazurilor de COVID-19 a devenit îngrijorător de mare, iar capacitatea secțiilor de terapie intensivă de a trata pacienții este deja la limită.

În condiții de răspândire puternică a virusului și de dificultăți majore în tratarea unui număr din ce în ce mai mare de cazuri severe, nevaccinarea aduce un risc semnificativ atât în plan individual, cât și pentru buna funcționare a sistemului de sănătate publică.

În același timp, PNL condamnă vehicularea de informații false privind vaccinurile, precum și promovarea de mesaje alarmiste și distructive, care creează neîncredere și confuzie socială,  împiedicând creșterea numărului de vaccinări până la nivelul asigurării imunității colective.

Încurajăm toți românii să se informeze din surse autorizate și să discute cu medicii de familie, care să-i ajute să ia o decizie informată în vederea vaccinării.

PNL consideră că cea importantă formă de solidaritate socială în condițiile actualei epidemii este vaccinarea.

Actul vaccinării este un semn de responsabilitate individuală și socială, fiind perfect compatibil cu principiul libertății individuale, fiindcă libertatea și responsabilitatea merg mână în mână și au sens doar împreună.

 » sursa: www.digi24.ro

%d blogeri au apreciat: