Petreceri de 1 Mai ca înainte de pandemie. Cum arată distracția pe litoral, după doi ani de restricții

Aflați în țară ori în străinătate, românii au dat startul petrecerilor de 1 Mai. Muzica a răsunat sâmbătă noapte în toate cluburile de pe litoral, iar turiștii au fost dornici să recupereze distracția de care nu au avut parte în cei doi ani de restricții impuse de pandemie.

La Mamaia Nord, în așa-zisele cluburi „de fițe”, atmosfera a devenit electrizantă imediat ce a apus soarele. Dincolo de dans și distracție, a fost un prilej pentru etalarea toaletelor – în ciuda nopții destul de reci – și a mașinilor de lux.

Specialiștii estimează că la malul mării au ajuns în acest weekend între 25.000 și 30.000 de turiști. Cele mai solicitate stațiuni sunt Mamaia Nord, Vama Veche și Costinești.

Mâncare bună și tradiții grecești, în Thassos

S-a dat startul petrecerilor de 1 Mai și pe malul Mării Egee. Sâmbătă seara, în insula Thassos răsuna muzica, iar turiștii se distrau ca înainte de pandemie. Printre ei erau și mulți români care au putut urmări, de pildă, într-un restaurant, o petrecere autentică, unde dansul tradițional s-a încheiat cu spectaculoasa spargere de farfurii, gest despre care grecii spun că aduce noroc. Iată imaginile:

 Thassos este insula grecească cea mai apropiată de România. Drumul până aici se parcurge cu mașina în 10-11 ore. Pentru un sejur de patru nopți, două persoane plătesc în această perioadă pentru cazare tarife cuprinse între 1.200 de lei și 3.650 de lei.

La Nisipurile de Aur, în Bulgaria, ucrainenii dansează pe cântece patriotice

Nisipurile de Aur se numără printre stațiunile preferate de turiștii români, dar nu numai ei caută să-și regăsească voia bună. Acolo se află și refugiați ucraineni care încercă să uite, măcar pentru o seară, de drama prin care trec. Au făcut o adevărată discotecă în aer liber,

 » sursa: www.digi24.ro

%d blogeri au apreciat: