Peste 200 de monede antice au fost descoperite într-o pădure de lângă București

Polițiștii orașului Buftea au fost sesizați de o persoană care a descoperit, sâmbătă, cu ajutorul unui detector de metale, 210 tetradrahme și monede din perioada antică, precreștină, în Pădurea Râioasa.

“Astăzi, 29 mai.a.c., polițiștii orașului Buftea au fost sesizați în mod direct, de către o persoană, autorizată ca posesor al unui detector de metale, cu privire la faptul că, la aceeași dată, a descoperit în Pădurea Râioasa, mai multe monede antice, care se aflau într-un vas de ceramică, și despre care susține că, datează din era precreștină (aproximativ sec.III î.Hr.)

În cauză, s-a procedat la inventarierea monedelor, stabilindu-se faptul că, în vasul respectiv, se aflau 139 tetradrahme și 71 monede Ilyria- Apollonia.

Monedele descoperite urmează să fie predate în baza prevederilor legale în vigoare, autorităților competente din Buftea”, arată un comunicat al Poliției.

Bărbatul din Buftea ar putea câștiga o sumă frumoasă de bani, pentru că a fost corect. Bărbatul a anunțat imediat poliția, iar pentru asta poate încasa până la 40% din valoare monedelor, după ce specialiștii vor evalua obiectele.

Citește și: Pandora V. Operațiune de amploare a polițiștilor români, alături de Europol. Au fost confiscate mii de monede și obiecte de patrimoniu

Monede antice descoperite sub pământ, într-un vas de ceramică. Foto: Poliția Română

Editor : Alexandru Costea

 » sursa: www.digi24.ro

%d blogeri au apreciat: