Patronii din HoReCa cer continuarea activității doar cu clienți și angajați vaccinați împotriva COVID-19, indiferent de rata de infectare. Scrisoare deschisă către guvernanți

Mai multe asociații patronale din domeniul HoReCa, strânse în Federația Patronală a Industriei Ospitalității (FIO) le cer guvernanților să revizuiască restricțiile anti-Covid. Este vorba despre șapte entități locale reprezentative pentru acest domeniu de activitate. Cea mai importantă propunere a acestora este eliminarea măsurii de oprire a activității la rate de infectare ridicate și, în schimb, permiterea activității, indiferent de acest indice, doar cu clienți și angajați care au „certificat verde”, adică cei vaccinați împotriva COVID-19, testați negativ sau care au trecut prin boală.

FIO, prin președintele Corina Macri, critică felul în care autoritățile au gestionat pandemia și, în mod special, măsurile aplicate, pe care le consideră „haotice”. Macri este, de altfel, și președintele Horetim, asociația patronală din domeniul ospitalității din Timiș. De altfel, Timișoara este și primul oraș în care, în „valul 4”, rata de infectare a depășit pragul de 6 cazuri la mia de locuitori, cea după care se închid restaurantele și barurile, printre altele.

Iată scrisoarea deschisă a Federației Patronală a Industriei Ospitalității, din care fac parte HORETIM (Timiș) – prin reprezentant Corina Macri, Horeca Transilvania (Cluj) – prin reprezentant Călin Cozma, RESTO Constanta – prin reprezentant Egevit Aslan, HORECA Bacău – prin reprezentant Nicolae Rusei, Breasla Cârciumarilor Brașov – prin reprezentant Oana Coanță, Organizația Patronală a Cârciumarilor Brașoveni – prin reprezentant Valentin Șoneriu, Horeca Arges – prin reprezentant Ruxandra Stoica, Horeca Oltenia (Dolj) – prin reprezentant Marius Banică, HoReCa Neamț:

„SCRISOARE DESCHISĂ

Reprezentăm antreprenorii din industria ospitalității și vrem să tragem un SEMNAL DE ALARMĂ asupra acestor decizii impredictibile, iraționale și distrugătoare asupra economiilor locale, prin blocarea activității economice de la o zi la alta.

Din vară suntem pregătiți continuu că va veni valul 4 și va fi dezastru!

În regulă,

» sursa: ziuadevest.ro