Papa Francisc şi prinţul William al Marii Britanii se alătură mișcării pentru combaterea încălzirii globale

Papa Francisc şi prinţul William al Marii Britanii se vor alătura sâmbătă activiştilor, artiştilor, celebrităţilor şi politicienilor din întreaga lume într-o iniţiativă climatică, al cărei scop este de a evidenţia acţiunile posibile la toate nivelurile pentru combaterea încălzirii globale, relatează AFP.

Denumit „Countdown” (Numărătoare inversă), evenimentul este organizat de platforma de conferinţe TED, o reţea specializată în diseminarea ideilor. Anul trecut, „Countdown” a fost organizat la New York.

Programul va începe la 08:00, ora Californiei (15:00 GMT), pe canalul Youtube al TED. Sunt aşteptaţi aproximativ 50 de oratori, între care papa Francisc şi prinţul Williams.

„Veţi auzi oameni din medii sociale diferit.  Ei vor vorbi mai puţin despre probleme (legate de climă), dar veţi auzi mai multe despre soluţii”, a explicat actorul Mark Ruffalo, unul dintre participanţi, în timpul prezentării evenimentului.

Evenimentul se va concentra anul acesta pe acţiunile pe care oamenii le pot întreprinde pentru a combate încălzirea globală, afirmă organizatorii.

De exemplu, primarul din Freetown, capitala statului Sierra Leone, va vorbi despre proiectul la care lucrează oraşul său de a planta un milion de copaci pentru a proteja pământul de inundaţii şi a absorbi dioxidul de carbon.

„Countdown” va dura aproximativ cinci ore şi va avea ca slogan: „Clima nu poate aştepta”, a explicat Chris Anderson, preşedintele asociaţiei TED.

Pe lista invitaţilor se numără, de asemenea, preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, activistul Xiye Bastida, actorul Chris Hemsworth şi fostul vicepreşedinte american Al Gore.

Sute de mini-evenimente „TEDx” sunt planificate în întreaga lume pentru a încuraja acţiuni la nivel local.

Sursa: G4Media

 • Iași-ul începe să iasă în stradă. Numărul este impresionant

  Românii adunați în Iași sunt din ce în ce mai neliniștiți. Mesajele duble date de către politicieni îi nemulțumește: de ce se poate la vot și nu se poate în Sfânta Biserică dar cu reguli? Apar mesaje dure la adresa celor care ne conduc și se dezvoltă teorii ale conspirațiilor: un musulman și un protestant

 • IPOCRIZIE. Marcel Ciolacu: România, catastrofă, măști, alegeri. Vă pasă deodată?

  În timp ce mii de români se înbolnăvesc zilnic și zeci sfârșesc datorită coronavirusului, PSD-ului îi arde de alegeri și discursuri populiști. Pare că se vrea ca românii să uite că ei au condus România spre dezastru prin delapidarea sistemului medical după 1989 și prin numiri politice ale unor personaje incompetente: „România trebuie să se

 • Inundații în Vietnam și Cambodgia: Mii de persoane au fost evacuate

  Zeci de mii de rezidenţi din Vietnam și Cambodgia au fost evacuaţi din cauza inundaţiilor provocate de aversele violente care au afectat mii de locuinţe, au anunţat sâmbătă reprezentanţii autorităţilor locale însărcinate cu gestionarea catastrofelor naturale, informează AFP. În provinciile cambodgiene Pursat, Battambang şi Pailin, sute de familii au fost obligate să îşi părăsească locuinţele

 • Alegeri SUA: Greta Thunberg îl susține pe Joe Biden

  Activista ecologistă suedeză Greta Thunberg a cerut sâmbătă votul în favoarea candidatului democrat la preşedinţia SUA, Joe Biden, deşi a estimat că promisiunile acestuia faţă de rezolvarea crizei climatice nu sunt suficient de ambiţioase, potrivit agenţiei EFE. „Nu m-am implicat niciodată în partidele politice. Dar următoarele alegeri din SUA sunt mai presus de orice şi

 • De ce atacă Mario Mocan AUR și nu tâlharii din PSD și PNL? Cu cine ții?

  Mario Mocan, omul lui Rareș Bogdan și instigatorul PNL, atacă dur patrioții organizați în AUR într-o postare realizată pe Facebook: el aruncă ofense asupra lui George Simion și susține că AUR nu a reușit să strângă semnăturile. Miile de patrioți din AUR ce au strâns semnăturile în stradă se considerș ofensați: de ce MARIO MOCAN

%d blogeri au apreciat: