Pandemia și izolarea au crescut cu 150 de milioane numărul copiilor care trăiesc în sărăcie – UNICEF

Pandemia cu noul coronavirus și măsurile de izolare asociate au determinat creșterea cu 150 de milioane a numărului de copii care trăiesc în sărăcie, relevă o analiză publicată joi de UNICEF și Salvați Copiii.

De la începutul pandemiei, a fost înregistrată o creștere cu 15% a numărului de copii care trăiesc în sărăcie în țările cu niveluri de venit scăzute și medii, numărul total al copiilor aflați în această situație ridicându-se la circa 1,2 miliarde, potrivit celor două organizații.

Raportul mai notează că cei mai săraci copii ai lumii devin încă și mai săraci și avertizează că această stare de lucruri se va deteriora probabil în continuare în următoarele luni.

„Familii care erau pe punctul de a scăpa de sărăcie au fost trase înapoi sub prag, iar altele cunosc niveluri de sărăcie cu care nu s-au mai confruntat până acum”, a subliniat într-un comunicat directoarea executivă a UNICEF, Henrietta Fore.

„Și mai îngrijorător este că ne aflăm mai aproape de începutul acestei crize decât de sfârșitul ei”, se menționează în comunicat.

Agențiile îndeamnă guvernele să extindă rapid aria de acțiune a sistemelor de protecție socială, accesul la asistență medicală și capacitățile de învățământ de la distanță.

„Copiii care rămân în urmă cu educația au un risc sporit de a fi forțați să muncească sau să se căsătorească prea devreme și de a fi prinși în ciclul sărăciei ani la rând de acum înainte”, a punctat Inger Ashing, directoare executivă a organizației Salvați Copiii.

Analiza are la bază date din peste 70 de țări cu privire la accesul adecvat al copiilor la educație, medicamente, alimente, condiții de locuit, sisteme de salubritate și apă.

Sursa: Agerpres

  • Pandemia și izolarea au crescut cu 150 de milioane numărul copiilor care trăiesc în sărăcie – UNICEF

    Pandemia cu noul coronavirus și măsurile de izolare asociate au determinat creșterea cu 150 de milioane a numărului de copii care trăiesc în sărăcie, relevă o analiză publicată joi de UNICEF și Salvați Copiii. De la începutul pandemiei, a fost înregistrată o creștere cu 15% a numărului de copii care trăiesc în sărăcie în țările cu

  • Dosar penal pentru încercarea de corupere a alegătorilor, la Nereju

    Poliţiştii au deschis dosar penal pentru încercarea de corupere a alegătorilor după ce un candidat la Primăria comunei Nereju a încercat să ofere bani oamenilor din localitate pentru a le influenţa votul din 27 septembrie, a informat, joi, Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Vrancea. „În cursul zilei de 16 septembrie, dispeceratul IPJ Vrancea a fost

  • DOLIU în fotbalul românesc: A murit fostul preşedinte al FRF, fost şef la Rapid şi Poli Timişoara

    “Federaţia Română de Fotbal regretă dispariţia, la vârsta de 85 de ani, a fostului preşedinte al Federaţiei Române de Fotbal, Mircea Pascu”, se poate citi pe site-ul FRF. FRF informeaza ca Mircea Pascu, fost preşedinte al Federaţiei Române de Fotbal, a încetat din viaţă, la vârsta de 85 de ani. Născut la 6 noiembrie 1934,

  • Situația din Libia pare să se stabilizeze

    AFP preluat de agerpres relatează că Șeful Guvernului de uniune natională (GNA) din Libia, Fayez al-Sarraj, a anunțat miercuri că este dispus să renunțe la funcție înainte de sfârșitul lui octombrie pentru a ceda locul unui nou executiv rezultat din discuțiile inter-libiene menite să găsească o rezolvare politică a crizei din această tară. „Vă anunț

  • Argintul şi proprietăţile lui magice

    Argintul este unul dintre cele mai vechi metale preţioase, fiind un simbol al purităţii şi al inţelepciunii. Frumuseţea acestui metal este pusă în valoare de bijuterii şi obiecte de artă, însă, datorită proprietăţilor sale, utilitatea argintului se întinde pe mai multe domenii, cum ar fi: tehnica fotografică, electronica sau medicina. În Antichitate chinezii îl foloseau