Orban explică de ce Chirica și Alexe sunt încă în funcțiile administrative: Sunt rezultate în urma unor alegeri făcute de cetățeni

Mihai Chirica și Costel Alexe sunt aleși în funcțiile administrative, iar PNL nu îi poate suspenda din acestea, a spus, duminică, președintele PNL, Ludovic Orban. El spune că cei doi sunt suspendați din funcțiile deținute în partid.

Ludovic Orban a fost întrebat care este opinia sa referitoare la pozițiile primarului Iașului Mihai Chirica și președintelui CJ Iași, Costel Alexe, care sunt încă în funcție.

„Vom lua act de suspendarea celor doi din toate pozițiile deținute în partid. Noi nu putem avea o altă poziție legată de funcțiile administrative. Funcțiile administrative sunt rezultate în urma unor alegeri care au fost făcute de cetățeni. Numai funcțiile politice pot fi afectate prin decizia partidului. Noi deja am luat decizia, am și anunțat că se suspendă din funcțiile deținute până la finalul procesului”, a spus Orban.

Totodată, întrebat dacă primarul Chirica va mai avea sprijinul politic al consilierilor locali, Orban a răspus că în democrația europeană există principiul fundamental al prezumției de nevinovăție.

„Până la urmă decizia de a considera pe cineva vinovat o ia instanța până la finalul procesului. Până atunci există, într-adevăr, semne de întrebare. Acesta este motivul pentru care cei doi colegi vor fi suspendați din toate funcțiile din partid până la terminarea procesului”, a afirmat Orban.

Mihai Chirica și Costel Alexe sunt implicați în dosare penale, fiind acuzați de fapte de corupție.

Editor : G.M.

 » sursa: www.digi24.ro

%d blogeri au apreciat: