Orban cere implicarea medicilor de familie: Nu putem aglomera spitalele cu persoane care nu au nevoie de îngrijiri spitalicești

Prim-ministrul Ludovic Orban a cerut miercuri Ministerului Sănătăţii creşterea capacităţii de testare, precum şi a capacităţii de răspuns a Direcţiilor de Sănătate Publică şi a pledat din nou pentru implicarea medicilor de familie în evaluarea stării de sănătate a pacienţilor care nu au nevoie de îngrijiri spitaliceşti.

„Anchetele epidemiologice – aici am înţeles că aţi avut deja discuţii cu reprezentanţii medicilor de familie. Aşteptăm nişte rezultate, pentru că avem nevoie de implicarea medicilor de familie, în diferitele etape. Capacitatea de a evalua starea de sănătate – nu trebuie să ajungem la blocarea capacităţii de evaluare a stării de sănătate. Cine nu are simptome, cine nu are în mod evident nevoia de a i se evalua starea de sănătate, nu trebuie să se ducă la spital neapărat. Poate medicul de familie sau un medic de la Direcţia de sănătate publică să îi evalueze starea de sănătate. Nu putem aglomera spitalele cu persoane care nu au nevoie de evaluarea stării de sănătate sau de îngrijiri spitaliceşti, lăsând persoane care poate au nevoie de îngrijiri spitaliceşti să aştepte”, a declarat Ludovic Orban, în ședința de Guvern de miercuri.

Premierul a vorbit, de asemenea, despre aplicarea unor „zone intermediare” pentru pacienţii care au nevoie de ventilare mecanică, dar nu necesită internarea la terapie intensivă.

„Evident, creşterea capacităţii de tratare în secţiile de terapie intensivă şi mai serioasă aplicare a acelor zone intermediare. Numărul de pacienţi care sunt trataţi în secţiile de terapie intensivă este mai mare decât numărul pacienţilor care sunt în ventilaţie mecanică. Trebuie să se facă o evaluare şi mai ales să se prevadă această zonă intermediară pe care am gândit-o, astfel încât să nu existe nicio persoană care să aibă nevoie de ventilare mecanică pentru care să nu existe posibilitatea de a asigura ventilarea mecanică”,

 » sursa: www.digi24.ro

%d blogeri au apreciat: