Orașul Shanghai din China a fost băgat în carantină în urma unui nou val de Covid. Locuitorilor testați pozitiv le este refuzat tratamentul medical pentru bolile cronice de care suferă. Disperați, unii dintre ei recurg la suicid


ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice donație este binevenită. Doamne, ajută!

Scene tragice au apărut în Shanghaiul aflat în lockdown, după ce locuitorilor cu o stare de sănătate precară le-a fost îngreunat sau refuzat accesul la servicii medicale din cauza restricțiilor covidiene extrem de dure impuse de Partidul Comunist, potrivit The Epoch Times.

Luptând cu un nou val de infecții cu COVID-19, Shanghai a luat măsuri pentru a decreta carantinarea celui mai mare oraș din țară, după Wuhan, în timp ce autoritățile se grăbesc să taie orice lanț de infecție. Portul și centrul financiar din estul Chinei a declanșat izolarea a 26 de milioane de locuitori în două etape pentru testarea obligatorie în masă pe parcursul a nouă zile, începând din 28 martie.

Din 26 martie, 36 de spitale din Shanghai au fost desemnate ca centre de tratament special pentru pacienții afectați de pandemie.

Persoane din interior au confirmat pentru ediția în limba chineză a cotidianului The Epoch Times că locuitorii vârstnici izolați în casele lor sunt în pericol după ce li s-a refuzat tratamentul de către personalul spitalelor copleșite, iar în comunitățile locale au avut loc tentative de sinucidere.

Un locuitor din Pudong New District, supranumit Dong, al cărui tată este un pacient cu afecțiuni renale care necesită dializă – o procedură de curățare a sângelui – de trei ori pe săptămână, a căutat ajutor pe rețelele de socializare chinezești.

„Tatăl meu nu a făcut hemodializă timp de patru zile și acum picioarele sale au dezvoltat edeme. Potasiul ridicat din sânge ar afecta și inima, iar viața (tatălui meu) ar putea fi în pericol”, a declarat el pentru Epoch Times la 28 martie.

„Toate solicitările mele nu au primit niciun răspuns, dar nu pot să-l văd pe tatăl meu așteptând să moară acasă”, a spus Dong. Postarea sa de luni a stârnit reacții intense. Un internaut din Pudong a declarat că ruda sa nu a beneficiat de dializă timp de o săptămână, după ce a fost respinsă de Spitalul Shanghai East și de Spitalul Pudong.

Deși dializa este cel mai frecvent tratament pentru uremie, doar un singur spital din districtul Pudong primește în prezent pacienți aflați în carantină, potrivit lui Dong. Alți doi pacienți din comunitatea sa sunt, de asemenea, disperați să facă dializă.

„Ar putea fi sute sau mii de pacienți care fac dializă în tot Pudongul”, a spus el, temându-se că o a doua criză covidiană va ucide mai multe persoane decât cele care mor din cauza epidemiei.

Până la ora transmiterii acestei știri, Dong a postat o altă actualizare în care spunea că tatăl său este programat temporar să facă dializă pe 29 martie.

Locuitori care se sinucid

Între timp,

 » Citește întreg articolul pe www.activenews.ro

%d blogeri au apreciat: