Olimpiada A.S.F. – Au fost desemnați câștigătorii primei ediții a concursului național de educație financiară

Autoritatea de Supraveghere Financiară a desemnat, cu ocazia Zilei Educației Financiare, câștigătorii primei ediții a concursului național de educație financiară – Olimpiada A.S.F., dedicat tuturor elevilor aflați în acest an școlar în clasa a XI-a.

Concursul, organizat în parteneriat cu Uniunea Națională a Societăților de Asigurare și Reasigurare din România (UNSAR), a fost structurat pe trei etape, iar participanții au răspuns online, în fiecare etapă, unui test grilă format din 20 de întrebări.

În prima etapă au participat 286 de elevi, în etapa a doua 215, iar în etapa a treia, cea finală, au fost prezenți 30 de elevi. Câștigătorii Olimpiadei A.S.F. pot fi regăsiți AICI.

Olimpiada A.S.F. își propune să contribuie activ la creșterea nivelului de educație financiară în rândul tinerilor, astfel încât aceștia să cunoască în mod corect piața financiară non-bancară, produsele și serviciile aferente acesteia. Cu un nivel ridicat de educație financiară, generațiile tinere vor putea lua decizii financiare corecte și înțelepte pentru a-și asigura bunăstarea individuală. Tinerii educați financiar vor putea contribui la rândul lor la creșterea nivelului bunăstării în propriile familii și la disiparea bunelor practici în domeniu, la nivelul societății.

Tot cu ocazia Zilei Educației Financiare, A.S.F. a demarat programul Start4Life, dedicat copiilor și tinerilor aflați în centre de tip familial și în centre de plasament. Lectorii Autorității s-au întâlnit la Giurgiu cu mai mulți tineri cu vârste cuprinse între 17 și 18 ani, cărora le-au prezentat noțiuni financiare de bază și le-au oferit materiale informative cu privire la piața financiară non-bancară. Aceștia reprezintă categoria cea mai vulnerabilă, deoarece la majorat ies din sistemul de asistență socială și nu toți au cunoștințele necesare care să îi ajute în gestionarea rațională a bugetului personal.

În acest context,

 » sursa: ziuadevest.ro

%d blogeri au apreciat: