Octavian Bădescu, antreprenor: în această formă a democrației, cum se aplică aceasta în zona politică, populația nu are putere

În cadrul emisiunii din data de 13 mai, realizată de George Simion, liderul AUR, antreprenorul Octavian Bădescu, inițiatorul „Hai la treabă!”, a vorbit despre câteva principii,  indispensabile în actul de guvernare democratică.

Libertatea individuală, economică, socială – foarte importante în această perioadă. Din păcate, spune Octavian Bădescu, ne-a fost încălcat acest drept. Nu ne putem exprima, nu putem protesta. Ne-a fost îngrădită libertatea individuală. De exemplu, nimeni nu poarte interveni peste o aliniere a mai multor persoane care vor să-și ofere serviciile.


Nu s-a reglementat corect ideea de libertate și de proprietate. Rolul statului acesta este: să apere libertatea individuală și proprietatea ca instrument de baza a libertății individuale. Degeaba vii și afirmi ceva dacă lași spațiu excepțiilor sau unor reglementări legale care ajung să contrazică principiile inițial enunțate. Cel al meu – decid doar eu. Cel al tău decizi doar tu. Ce este în comun, decidem împreună în funcție de ponderea în care suntem coproprietari – susține Octavian Bădescu

„Niște decizii puțin importante pot fi luate de niște organisme mici, iar decizii cu impact foarte mare, cu un număr foarte mare de oameni, cu o durată mare de timp – trebuie luate de niște foruri mult mai largi. În această situație, spune Octavian Bădescu, trebuie să dăm populației mai multă putere. În această formă a democrației, cum se aplică aceasta în zona politică, populația nu are putere. Este împărțită în milioane de unități egale. Exercitată rar, o dată la 4 ani, prin alegeri și prin reprezentanți. În rest, noi foarte rar suntem consultați. Atât la nivel local cât și național cetățenii ar putea fi implicați mult mai des în luarea deciziilor privind guvernarea.

Diminuarea impozitelor. Să lași mai mulți bani la dispoziția celor care îi produc. Omul își poate gestiona mult mai bine banii lui decât o face statul.

Zona politică caută, împreună cu anumite cercuri economice să împiedice libertatea și să creeze bariere pentru competiție. Se creează discrepanțe foarte mari între cei care sunt deja sus și cei care doresc să intre în competiție pe oricare piață economică sau politică.” mai spune antreprenorul.

„Bugetele sunt foarte greu de înțeles de cetățeanul de rând. E foarte simplu să arăți ce se face cu un ban, dar e foarte greu să arăți ce nu s-a făcut.  Cheltuielile publice sunt cheltuieli provenite din banii fiecărui contribuabil, sunt banii produși de către cetățeni și alocați unor obiective de interes comun, prin urmare trebuie să fie foarte lesne de văzut de către orice cetățean pe ce s-au cheltuit acei bani.” a conchis Octavian Bădescu.

Întreaga emisiune de miercuri, 13 mai, poate fi urmărită aici.

Preluat: https://60m.ro/octavian-badescu-antreprenor-in-aceasta-forma-a-democratiei-cum-se-aplica-aceasta-in-zona-politica-populatia-nu-are-putere/

Lasă un răspuns