Ochelari ce traduc și subtitrează în timpul vorbirii, de la Google (VIDEO)

Google are în dezvoltare o nouă pereche de ochelari inteligenți, ce vor avea funcția de subtitrare și de traducere în timp real a vorbirii.

Compania a anunțat că lucrează la un astfel de prototip, însă nu a dat detalii legate de momentul în care acești ochelari vor fi lansați.

Potrivit spotmedia.ro, gigantul american a difuzat la conferința anuală dedicată dezvoltatorilor IT, numită Google I/O, o scurtă filmare (video jos) în care este prezentată o pereche de ochelari care foloseşte funcţii de realitate augmentată pentru a afişa informaţii şi a ajuta utilizatorul să comunice, chiar dacă vorbesc limbi diferite.

Filmarea prezintă, printre altele, persoane care vorbesc limbi diferite, iar ochelarii traduc și mai apoi subtitrează într-o partea a uneia dintre lentile conversația, în timp real. 

Ochelarii ar putea fi de ajutor persoanelor cu deficiențe de auz, însă ar putea fi și un instrument util persoanelor care vorbesc limbi diferite.

Față de primii ochelari inteligenți lansați de Google în 2014, varianta prezentată în video are un design ce seamănă mai mult cu o pereche obișnuită.

 » sursa: ebihoreanul.ro

%d blogeri au apreciat: