O primă cursă TAROM pleacă în această seară la Tel Aviv pentru repatrierea românilor blocați acolo

O primă cursă specială TAROM va zbura miercuri seara către Tel Aviv, aeroportul Ben Gurion, pentru a-i aduce în țară pe cei aproximativ 150 de români rămași acolo după ce Blue Air a suspendat zborurile, a anunțat ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu.

„O primă cursă specială #TAROM va decola astăzi în jurul orei locale 21:50 către Tel Aviv (aeroportul Ben Gurion) pentru repatrierea din Israel a aproximativ 150 cetățeni români afectați de suspendarea zborurilor Blue Air.

Compania aeriană națională a României (TAROM) dorește să se asigure astfel că cetățenii români sunt transportați în cele mai bune și sigure condiții înapoi acasă.

Mulțumim echipajelor TAROM pentru răspunsul prompt și pentru asumarea acestei misiuni speciale!”, a scris Grindeanu, miercuri seara, e pagina de Facebook.

Blue Air a anunțat miercuri că va relua zborurile, după ce Administrația Fondului pentru Mediu a decis ridicarea popririi puse pe conturile companiei și eșalonarea datoriei pe 12 luni. Deocamdată nu a fost anunțată și o dată de la care se reiau zborurile. „În decursul zilei de mâine vom reveni cu un comunicat oficial în care vom anunța exact ce zboruri vom relua”, a transmis compania aeriană.

Potrivit Blue Air, peste 54.000 de pasageri au fost afectaţi de anularea a 401 curse programate în perioada 6-11 septembrie.

Editor : I.C

 » sursa: www.digi24.ro

%d blogeri au apreciat: