Nuntă cu alai de trăsuri în Oradea. Mireasa și mirele, într-o caleașcă trasă de patru lipițani și condusă de un campion (FOTO/VIDEO)

Nuntă cu program inedit, sâmbătă, în Oradea. Natalia Fitero, o tânără bihoreancă pasionată de cai, driver la concursuri de atelaje şi moştenitoarea uneia dintre cele mai mari herghelii private din ţară, aflată în Săcueni, a fost dusă la altar cu o paradă de trăsuri.

Natalia Fitero şi alesul ei, Alexandru Balota, s-au aflat într-o caleaşcă albă specială, adusă din Budapesta, decorată cu flori, trasă de patru lipiţani şi condusă de Rákóczi Gergő, maestru emerit, multiplu campion naţional la atelaje, participant la campionate mondiale și apropiat al familiei Fitero. 

Alaiul – deschis de doi călăreţi, urmaţi de caleaşca mirilor şi alte 8 trăsuri, printre care una cu highidişi – a străbătut mai bine de 10 kilometri prin Oradea, intrând în oraş dinspre Satu Mare, trecând pe lângă Gara Centrală, pe Republicii, prin Centrul Civic şi ajungând în Nufărul la Biserica Sfântul Pantelimon, unde a avut loc cununia religioasă.

În paradă au fost folosiţi cai sport şi lipiţani, care să reziste la un traseu atât de lung, prin oraş. Pentru a-şi putea îndeplini dorinţa de a traversa oraşul în caleaşcă, alături de apropiaţi din lumea concursurilor de atelaje, mireasa a cerut şi obţinut aprobări din partea autorităţilor locale. „Am vrut neapărat să fie ceva inedit, ce nu s-a mai văzut în Oradea”, s-a destănuit Natalia BIHOREANULUI. 

Alexandru şi Natalia s-au logodit în 2019, însă au amânat nunta de mai multe ori, ba din cauza pandemiei, ba pentru că au vrut să-i adune la un loc pe toţi prietenii lor, sportivi de performanţă în concursurile de atelaje. „Am ţinut cont de programul concursurilor naţionale şi internaţionale de atelaje, ca să poată participa toţi aceşti prieteni din loturile naţionale”, a spus mireasa.

Ea însăşi a concurat de-a lungul anilor,

 » sursa: ebihoreanul.ro

%d blogeri au apreciat: