Noi reguli anti-COVID pentru destinațiile grecești Mykonos și Halkidiki | .News

Plajă din Grecia (Sursa foto: Pxfuel)

Grecia a anunţat miercuri că masca devine obligatorie pe insula Mykonos şi în Halkidiki. Concertele, petrecerile, ceremoniile religioase, pieţele şi adunările de peste 9 oameni vor fi interzise, în timp ce restaurantele nu vor mai putea avea decât mese cu patru persoane, sau şase dacă este vorba de aceeaşi familie, relatează AFP şi DPA citați de Agerpres. 

Pe insule turistice precum Mykonos şi în regiunile cele mai afectate, cum ar fi Attica, Atena, Salonic şi Creta, barurile şi restaurantele avea deja obligația de a rămâne închise de la miezul nopţii şi până la 07.00 dimineaţa.

Grecia rămâne una dintre ţările cel mai puţin afectate de epidemie comparativ cu alte state europene. Cu toate acestea, autorităţile elene sunt îngrijorate de înmulţirea semnificativă a numărului de cazuri, de peste 200 pe zi.

Conform Centrului European pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor, Grecia a înregistrat 24,4 cazuri la 100.000 de locuitori în ultimele 14 zile. Țara elenă se află foarte aproape de depășirea limitei de 25, stabilită de UE, prag sub care o ţară este considerată sigură.

Înainte de deschiderea sezonului turistic la mijlocul lunii iunie, Grecia nu avea probleme cu epidemia de coronavirus. În unele insule, cei mai mulți infectați sunt români.

Bilanţul total de la începutul pandemiei a ajuns la 7.472 de cazuri şi 232 de decese.

 » Read More

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: