Supărare mare pe Nicușor Dan: de ce a fost primită comunista Firea în școală și el nu?
Nu mai punem și faptul că aceasta și-a permis să facă poze cu cei mici și împreună cu soțul:
„Această poză este imaginea privilegiului și dovada că Firea și Pandele nu respectă nimic, nici legea, nici pe ceilalți părinți.
Ei – Firea și Pandele – au voie să intre în școală în plină pandemie, ceilalți părinți, nu. Ei au voie să-și ducă copiii în clasă, ceilați părinți, nu.
Cel mai grav însă este că, prin încălcarea discreționară a normelor sanitare impuse de către autorități, familia Firea-Pandele a pus în pericol sănătatea tuturor copiilor din acea clasă.
Auto-privilegierea prin abuz de putere este un mod obișnuit de acțiune al actualului primar.
Până nu demult, nu putea ajunge la Primărie decât cu o coloană cu girofar de la Poliția locală, care să-i deschidă drumul din Voluntari în București.
La Primărie, la fel ca Elena Ceaușescu, le ordonă directorilor să-i țină trena la prezentarea „mărețelor realizări” ale mandatului său, să o aprobe și să o aplaude.
Acum, când vrea să aibă parte de momente plăcute în prima zi de școală, intră în clasele școlii, în timp ce părinții își lasă copiii, cu inima strânsă, în fața porții.
Voi, toți cei care aveți copii sau nepoți de școală, pe care a trebuit să-i lăsați azi la poarta școlii fiindcă n-ați avut voie înăuntru, mai priviți o dată această poză.
Vă aștept la vot pe 27 septembrie, să-i spuneți Gabrielei Firea că privilegiul ei de a-și bate joc de bucureșteni trebuie să ia sfârșit!”
Secretarul de stat în cadrul Ministerului Afacerilor Interne, Raed Arafat, a atras duminică seara atenția că va fi o perioadă dificilă după deschiderea școlilor. ”Va fi o perioadă dificilă, dar dacă colaborăm cu toții sunt convins că putem desfășura activitatea în siguranță. Aici este nevoie de colaborare între profesori, părinți și autorități. Ați văzut că deciziile de deschidere/ închidere sunt decizii locale pentru că nimeni nu știe mai bine situația din școli decât de cei care sunt acolo. Singurul lucru este necesitatea colaborării și înțelegerii cu toate părțile pentru a le asigura copiilor un climat corect”, a spus Raed Arafat.
OMS: Numărul de decese cauzate de COVID-19 va crește în perioada octombrie-noiembrie
OMS a anunțat că, în perioada octombrie-noiembrie, va crește numărul de decese cauzate de infecția cu noul coronavirus în Europa. Șeful OMS pe Europa, Hans Kluge, a declarat că, așa cum era de așteptat, numărul cazurilor a crescut, astfel că vom avea un număr mai mare de morți.În plus, vaccinul nu va însemna sfârșitul epidemiei, avertizează Kluge. ”Nu ştim nici măcar dacă vaccinul va fi eficient pentru întreaga populaţie. Anumite indicii primite arată că va fi eficient pentru unii, dar pentru alţii nu. Iar dacă din acest motiv va trebui să comandăm vaccinuri diferite, ce coşmar logistic”, a mai spus
Recompensă de 100.000$ pe capul bărbatului care a împușcat doi polițiști
Autoritățile americane au cerut ajutorul cetățenilor pentru găsirea bărbatului care a împușcat doi polițiști, în Los Angeles, scrie CNN. Oamenii legii au promis și o recompensă de 100.000 de dolari pentru informațiile care duc la arestarea atacatorului. Cei doi polițiști se aflau în mașină, când un bărbat a deschis focul asupra lor, apoi a fugit. Victimele au fost transportate la spital, în stare, critică, însă șeriful Alex Villanueva a anunțat că cei doi dau semne că își vor reveni. Președintele Donald Trump a scris pe Twitter, distribuind înregistrarea cu atacul, că „acest monstru trebuie pedepsit crunt”. În 2020, aproximativ 40 de polițiști
Eroul care a inspirat filmul „Hotel Rwanda”, arestat luna trecută, a fost inculpat pentru terorism
Paul Rusesabagina, directorul unui hotel care a salvat vieţile a peste 1.200 de oameni în timpul genocidului din 1994 din Rwanda, o poveste care mai târziu a inspirat o producţie hollywoodiană, a fost inculpat pentru terorism de un tribunal din Rwanda, relatează dpa. Împotriva lui au fost formulate 13 capete de acuzare, însă familia se plânge că procesul este un simulacru. Rusesabagina, în vârstă de 66 de ani, a cărui poveste a inspirat filmul „Hotel Rwanda”, a apărut la tribunal pentru prima dată după ce a fost adus în faţa presei cu cătuşe la Kigali, luna trecută. Familia sa susţine că
Putin, încrezător în capacitatea lui Lukașenko de a rezolva criza din Belarus
Preşedintele rus Vladimir Putin s-a declarat convins că omologul său de la Minsk, Aleksandr Lukaşenko, va putea să rezolve criza politică din Belarus, scena unei mişcări de protest fără precedent de la realegerea acestuia în funcţie la începutul lunii trecute, şi şi-a exprimat sprijinul în favoarea unei reforme constituţionale, ca modalitate de soluţionare a crizei în fosta republică sovietică, respingând orice ingerinţă externă în afacerile din Belarus, potrivit AFP şi EFE. „Ştim de propunerea dumneavoastră de a începe să lucraţi la o Constituţie. Cred că este logic, oportun şi practic„, a spus Putin la începutul întâlnirii lor la reşedinţa prezidenţială