Nicușor Dan: În ciuda presiunilor de la rețelele care au făcut rău Bucureștiului, consilierii USR-PNL au votat pentru public

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a declarat, după ședința Consiliului General al Municipiului București în care au fost suspendate pe o perioadă de un an Planurile Urbanistice Zonale ale Sectoarelor 2, 3, 4, 5 și 6, că majoritatea consilierilor PNL și USR au votat pentru public, “în ciuda presiunilor pe care le au fiecare dintre ei de la aceste rețele care au făcut rău Bucureștiului”.

„Este un punct de cotitură în dezvoltarea urbană a Bucureștiului. Ani de zile a prevalat interesul privat și diferite rețele de interese în fața interesului public. Urbanismul ultimilor ani a fost o golănie. Majoritatea Consiliului General, USR-PNL, a luat azi o decizie curajoasă, corectă și și-a dovedit ei însele și opiniei publice că este o adevărată autoritate publică, adică cineva care acționează în interes public și nu în interes privat.

Prin aceste PUZ-uri de sector, într-o capitală sufocată de poluare, în care copiii au boli respiratorii și vârstnicii au bloi cardiovasculare generate de această poluare a aerului urmau să dispară sute de hectare de spațiu verde, care avea statut de spațiu verde în Planul Urbanistic General. Bucureștiul pierdea oportunități de dezvoltare, cum este metroul de suprafață, salba de lacuri din nord.

Este un semnal pentru toți investitorii de bună-credință, pentru arhitecți, constructori, că orașul ăsta are nevoie de dezvoltare, dar că aceasta trebuie să fie sustenabilă și mai ales să fie făcută pentru cetățean, și nu pentru niște interese speculative.

Este o victorie a societății civile, care reclamă de ani de zile aceste abuzuri urbanistice împotriva unor rețele de interese, o victorie materializată de această coaliție PNL-USR, care are majoritatea în Consiliul General. S-au prezentat cu toții la vot. Au fost 29 de voturi din 29.

În ciuda presiunilor pe care le au fiecare dintre ei de la aceste rețele care au făcut rău Bucureștiului au stat în picioare și au votat pentru public”,

 » sursa: www.digi24.ro

%d blogeri au apreciat: