Nicolae Ciucă, mesaj la 17 ani de la semnarea Tratatului de Aderare la UE: România a beneficiat până acum de 42 de miliarde de euro net

Premierul Nicolae Ciucă a transmis duminică un mesaj la 17 ani de la semnarea Tratatului de aderare a României la Uniunea Europeană, în care arată că țara noastră și-a triplat Produsul Intern Brut în această perioadă și, de asemenea, a beneficiat de aproape 42 de miliarde de euro net din partea blocului comunitar. „Responsabilitatea noastră este să continuăm acest parcurs european al României”, a spus Nicolae Ciucă în mesaj.

„Privind în urmă la beneficiile pe care ni le-a adus apartenența la Uniunea Europeană, avem suficiente motive să apreciem că a fost o alegere bună pentru România și pentru români: triplarea produsului intern brut al României comparativ cu cel înregistrat la momentul aderării, stabilitate economică și socială, liberă circulație pentru cetățeni, bunuri și servicii, acces liber pe piața unică europeană pentru antreprenorii români și sprijin acordat prin finanțările europene.

România a beneficiat până acum de la Uniunea Europeană de aproape 42 de miliarde de euro net, bani europeni utilizați în diferite proiecte care au contribuit la reducerea unor decalaje de dezvoltare și au stimulat inițiativa privată”, se arată în mesajul premierului, transmis de guvern.

Țara noastră va continua să primească bani europeni și în viitor, nu numai de la bugetul multianual, ci și prin intermediul Planului Național de Redresare și Reziliență, pentru investiții și reforme.

„În contextul global actual, în care efectele economice și sociale ale pandemiei se suprapun cu criza energetică și cea umanitară provocate de invazia rusă în Ucraina, solidaritatea europeană ne va permite în continuare să susținem reformele necesare de care să beneficieze toți românii și întreaga societate. Prin intermediul Planului Național de Redresare și Reziliență, România va beneficia în următorii ani de aproape 30 de miliarde de euro pentru noi investiții și reforme, în plus față de celelalte instrumente de finanțare europeană.

 » sursa: www.digi24.ro

%d blogeri au apreciat: