Naționaliștii ucraineni, manifestație anti-românească pe străzile din Cernăuți ~ InfoPrut

Ce mai lipsea din peisajul sumbru al Legii educației din Ucraina, instrument sovietic de deznaționalizare a comunității românești? Apariția pe străzi a națioanliștilor ucraineni, lucru care s-a întâmplat miercuri, 27 septembrie, potrivit surselor media de la Cernăuți. 

Sursă: Zorile Bucovinei
Sursă: Zorile Bucovinei

Un grup de circa 40 de națioanliști, îmbrăcați în haine negre și militare, au pichetat Consulatul General al României de la Cernăuți,  scandând „Slava Ukraini!”.

Ziarul în limba română Zorile Bucovinei precizează că naționaliștii fac parte din partidul Corpul Național.

Un cordon de polițiști s-a format în fața Consulatului.

Sursă: Zorile Bucovinei
Sursă: Zorile Bucovinei

„Din cele ce au urmat, s-a văzut că motivul protestului nu l-a constituit, după cum s-a dat publicităţii, «declarațiile organizațiilor șoviniste românești» (…) Din cele ce au vorbit protestatarii se vede clar că principalul motiv suntem noi, românii din regiunea Cernăuţi, care vrem să ne păstrăm limba şi identitatea”, se arată într-un editorial din Zorile Bucovinei.

„Protestatarii, după ce au scandat în fața Consulatului, au lăsat o adresare diplomaților români, textul căreia urma să fie adus la cunoștința autorităților din România.  Manifestanții și-au continuat traseul spre sediul Centrului Cultural Român Eudoxiu Hurmuzachi din centrul orașului Cernăuți, unde nu le-a ieșit nimeni în cale. Văzând una ca asta, după 4-5 minute, au strâns stegulețile subțioară și au dispărut. Așa și s-a încheiat acțiunea lor de «doi bani» organizată cu scopul de a-i intimida pe românii băștinași”, relatează BucPress într-un reportaj.

Preluat: https://infoprut.ro/48337-nationalistii-ucraineni-manifestatie-anti-romaneasca-pe-strazile-din-cernauti.html

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: