Momentul în care o rachetă lovește un drum circulat de mașini în Nagorno Karabah

Imaginile surprinse de o cameră de supraveghere și recent publicate pe rețelele sociale, arată momentul în care o rachetă lovește un pod în apropierea localității Asagi Sus, din regiunea Nagorno Karabah, unde în aceste zile au loc cele mai dure lupte dintre forțele armene și azere din ultimii ani. Clipul video arată cum racheta explodează la doar câțiva zeci de metri în fața unei mașini care urma să travereseze podul.

Clipul a fost difuzat pe Twitter pe 2 octombrie, la o săptămână de la reizbucnirea conflictului vechi de 40 de ani din această zonă. Până în prezent, atât armenii cât și azerii au suferit în ultimele zile pierderi importante în oameni și tehnică de luptă.

Conform publicațiilor The Drive și Jerusalem Post, racheta, trasă de azeri asupra drumului de acces dintre Armenia și Nagorno Karabah, este de fabricație israeliană.

Mai exact, ar fi vorba despre o rachetă de precizie LORA (LOng Range Attack), cu o rază de acțiune de 400 de kilometri, capabilă să transporte o încărcătură de 570 de kilograme de exploziv, cu submuniții, ori de tip „bunker buster”. Racheta are o „eroare circulară probabilă” de 10 metri.

Conform Jerusalem Post, Azerbaidjanul este singura țară căreia Israelul i-a furnizat rachete Lora, în cadrul unui acord încheiat între cele două țări în 2018.

Editor : M.L.

 » sursa: www.digi24.ro

%d blogeri au apreciat: