Ministerul Afacerilor Externe repatriază 125 de români aflați pe vasele de croazieră

Ministerul Afacerilor Externe, a transmis duminică, printr-un comunicat de presă, că sâmbătă seara, au revenit în țară 45 de români din cei 125 ce urmează a fi repatriați.

Românii au rămas blocați pe vasele de croazieră din străinătate la începutul pandemiei de coronavirus. Aceștia vor reveni acasă cu ajutorul MAE.

45 dintre ei au revenit sâmbătă seara împreună cu un cetățean thailandez, membru al familiei unui cetățean român.

”Ministerul Afacerilor Externe, prin intermediul Ambasadelor României la Manila şi Belgrad, a întreprins demersurile necesare atât pe lângă compania angajatoare, cât şi pe lângă autorităţile filipineze şi sârbe pentru a permite debarcarea şi tranzitul cetăţenilor români în vederea repatrierii”, se arată în comunicatul MAE, citat de agerpres.ro.

Cu aceleași curse cu care s-au întors românii, două zboruri charter pe ruta Manila-Belgrad, Belgrad-Bucureşti, au fost repatriți și 20 de cetăţeni ai Republicii Moldova.

În dimineața de duminică, s-au reîntors în țară alte 80 de persoane, cetățeni români, personal navigant pe vase de croazieră aflate în Puerto Vallarta, Statele Unite Mexicane.

”Ministerul Afacerilor Externe, prin intermediul Consulatului General al României la Los Angeles, Ambasadei României la Washington, Ambasadei României la Ciudad de Mexico şi al Ambasadei României la Belgrad, a efectuat demersuri constante pe lângă autorităţile americane, mexicane şi sârbe în vederea facilitării demersurilor de debarcare, tranzit şi repatriere”, a declarat MAE.

MAE întreprinde în continuare acțiuni pentru a facilita revenirea în țară a cetățenilor români care au rămas blocați în alte țări din cauza instituirii măsurilor de urgență.

Preluat: https://60m.ro/ministerul-afacerilor-externe-repatriaza-125-de-romani-aflati-pe-vasele-de-croaziera/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: