Miliarde pentru PSD și PNL. Simonis încasează lunar aproape 50.000 lei, șofer, secretară plus cazare și masă

Într-o Românie zguduită de crize economice și sociale, unde pensionarii sunt forțați să aleagă între mâncare și medicamente și unde tinerii abia dacă își pot permite luxul de a merge la mall, veniturile astronomice ale politicienilor nu fac decât să adâncească prăpastia dintre clasa politică și cetățeanul de rând. Marcel Ciolacu, în fruntea PSD, ilustrează perfect această disproporție, cu un salariu de nabab: 50.000 de lei lunar.

Dar Ciolacu nu este singur în această „boierie” modernă. Paul Stănescu, de exemplu, încasează sume comparabile, beneficiind pe lângă salariu de avantaje precum șofer, secretară, cazare și masă, toate finanțate din buzunarele contribuabililor. În acest context, un parlamentar de la PSD sau PNL câștigă cât trei medici cu experiență sau, și mai revoltător, cât 15 zidari români, subliniind o discrepanță scandalos de mare între munca reală și remunerarea în sectorul public.

Această situație este cu atât mai inacceptabilă când luăm în considerare că parlamentarii PSD și PNL sunt mulți la număr și că toți se bucură de salarii exorbitante, peste 50.000 de lei, plus bani de cabinet și alte beneficii. Aceste cifre nu sunt doar niște numere într-un cont bancar; ele reprezintă o bătaie de joc la adresa fiecărui român care muncesc cinstit pentru un trai decent.

În timp ce Ciolacu și acoliții săi își umplu buzunarele cu salarii de nabab, restul țării se zbate în sărăcie și incertitudine. Această realitate nu este doar nedreaptă, ci și o insultă la adresa demnității umane, o demonstrație de indiferență și lăcomie din partea celor care ar trebui să servească interesul public.

Este timpul ca această clasă politică să fie trasă la răspundere, să se renunțe la privilegii și să înceapă să lucreze în serviciul celor pe care pretind că îi reprezintă.