Medic din Cluj cercetat pentru malpraxis după ce a pus greșit în ghips mâna unui copil

Un chirurg din Cluj a pus greșit în ghips mâna unei fetițe 

La începutul anului, o fetiță de trei ani a ajuns la spital după ce a căzut și și-a rupt mâna. Părinții copilului, regizorul Andrei Dăscălescu și soția acestuia, Paula Niculescu, au fost direcționați către de la spitalul din Bistriţa, unde nu există un ortoped pediatru, la Spitalul de Copii Cluj-Napoca. Aici de cea mică s-a ocupat medicul primar chirurg Ioan Dobrescu, care a constatat că fata avea o fractură la brațul stâng și i-a pus mâna în ghips.

un copil caruia i se bandajeaza mana

Potrivit Digi24, mama fetiței spune că încă de la început medicul i-a vorbit cu superioritate: „Am întrebat dacă pot să-mi însoțesc copilul în momentul în care o să fie anesteziat. Mi-a spus că în momentul în care o să fac facultatea de medicină, atunci am să pot să întru în sala de operație, moment în care pe mine m-a năpădit plânsul. Nu m-a chemat o secundă, nu mi-a explicat nimeni concret, ce prindeam de la doamnele asistente”, a explicat femeia.

După operație, medicul le-a spus părinților să revină cu cea mică la control peste trei săptămâni. Între timp, însă, aceștia au observat că ceva nu era în regulă cu mâna copilei. Au făcut o radiografie pe cont propriu și au descoperit că oasele nu au fost aranjate corect sub ghips.

Citește și: Acuze de malpraxis la un spital din Giurgiu: o fetiță care avea gripă a primit tratament pentru conjunctivită și a fost trimisă acasă

„După ce am văzut radiografia de după 3 săptămâni, am cerut documentele medicale de la Cluj. Am două radiografii în care se vede foarte clar că unul dintre cele două oase,

 » sursa: qbebe.ro

%d blogeri au apreciat: