Maratonul, cheia vaccinării. Românii din străinătate profită de ocazie și fac mii de kilometri pentru a se vaccina în țară

Mai multe maratoane de vaccinare sunt organizate și în acest weekend în mai multe orașe din țară. Se poate imuniza oricine are peste 16 ani și vine la centrul de vaccinare doar cu buletinul. Pe site-ul vaccinare-covid.gov, la secțiunea evenimente, găsiți lista completă a locurilor unde puteți merge să vă vaccinati fără programare, dar și programul de lucru al centrelor.

Coadă pentru rapel la maratonul vaccinării de la Timișoara

Cei care s-au vaccinat la primul maraton, organizat la Timișoara, revin weekendul acesta pentru rapel. Tot acolo, zeci de români din străinătate au mers pentru a primi serul de la Johnson&Johnson ori de la Pfizer.

„Am venit din Belgia, de la 1600 de km, până în Timișoara, ca sa facem vaccinul belgian (Pfizer este produs la o fabrică din Belgia – n.r.)”, constată amuzat un tânăr. 

***

– Cum e procesul de vaccinare în Belgia?

– Foarte încet, foarte încet. Țin să facă stocuri în așa fel să nu rămână fără doze, fără rapel, spune Ionel Neagă, un român din Belgia.

***

– Ce o să faceți?

– Johnson. E cam rău să faci două drumuri, sunt o grămadă de bani, explică o doamnă de ce a preferat acest vaccin, care se face în doză unică.

Valeriu Gheorghiță a vaccinat pe teritoriul lui Dracula

La Castelul Bran, localnicii, dar și turiștii care vizitează monumentul istoric sau sunt cazați în zonă se pot vaccina cu Pfizer pentru al doilea weekend consecutiv.

„Vreau să plec la mare în Italia și ca să nu am probleme, vreau să îmi fac vaccinul. Am zis să vin aici că se face fără programări”, explică o doamnă.

În prima parte a zilei, la acest centru a vaccinat Valeriu Gheorghiță,

 » sursa: www.digi24.ro

%d blogeri au apreciat: