Lucian Florin Pușcașu(AUR): solicit MAE să intervină pentru parlamentarul român interzis în Serbia

Deputatul Alianței pentru Unirea Românilor, Ringo Dămureanu, a fost oprit la granița cu Serbia și nu i s-a permis accesul. El se deplasa în comunitatea de români de pe Valea Timocului, acolo unde ducea cărți în limba română pentru a marca Ziua Națională a Românilor de Pretutindeni. Deputatul român a fost reținut ilegal în vamă asta deși dispunea de imunitate diplomatică.

„Ministerul Afacerilor Externe trebuie să ia act de ceea ce s-a întâmplat. Vorbim despre un deputat român ce desfășura o activitate legală și care dorea să se vadă cu românii de dincolo de granițe. Era vorba despre marcarea Zilei Naționale a Românilor de Pretutindeni.

Colegul nostru Ringo Dămureanu a fost oprit în mod ilegal și asupra lui s-au exercitat presiuni din partea autorităților sârbe. Vorbim de provocări care nu sunt de acceptat și statul român trebuie să îi apere pe români.

În Valea Timocului se află o importantă comunitate de români dar care nu are voie să știe și să spună că aparțin națiunii române. Serbia nu îi recunoaște și duce o continuă campanie de deznaționalizare, în momentul de față chiar una cu consecințe extrem de grave deoarece vorbim despre o mină exploatată ilegal care distruge regiunea.

Un deputat AUR a dorit să se vadă cu românii de acolo, a vrut să le ducă cărți, dar a fost oprit și percheziționat. Nu se poate așa ceva, Serbia trebuie să știe că sunt reguli și România nu va susține integrarea europeană dacă nu se respectă drepturile minorității românești, așa cum și noi respectăm drepturile minorității maghiare ” a declarat Lucian Florin Pușcașu pentru redacția digipres.RO.

%d blogeri au apreciat: