Luare de ostatici. Liviu Chesnoiu: „Dacă i-ar fi lăsat pe polițiștii din Onești să acționeze, alta era situația acum”

Fostul colonel de poliție și psiholog Liviu Chesnoiu spune că intervenția în cazul luării de ostatici din Onești ar fi trebuit făcută de poliția din oraș și că aceștia ar fi avut oportunități să intervină mult mai repede. Acest lucru ar fi putut salva viața celor doi ostatici care au fost uciși, adaugă el.

„Dacă i-ar fi lăsat pe polițiștii din Onești să acționeze de capul lor, să-și asume responsabilitatea aceasta, alta era situația în clipa aceasta. Pentru că ei au așteptat ordin de la județ, de la IGPR, de la minister, au așteptat negociatorul, au așteptat trupele speciale, când putea să se rezolve totul foarte simplu”, a spus Chesnoiu la Digi24.

„Cel mai bun polițist de acolo, cel mai bătrân, ar fi primit ordin să încerce să dialogheze cu acest individ. Ar fi văzut acel pseudo-negociator că are un monolog, că nu vrea să dialogheze, că nu vrea să negocieze. Un astfel de om care înjură, jignește – nu ai cum să negociezi. Puteam să-i aducem și luna de pe cer, că tot nu-l înduplcam. El a fost zdruncinat din punct de vedere psihic pentru că a pățit ce a pățit, dar dându-și seama polițiștii din Onești că fiecare clipă contează, eu ce aș fi ordonat? Din lateral, că era în balcon, aș fi încercat să-l anihilez pe acest individ”, a adăugat el.

„Asta era soluția, pentru că, cu cât a trecut timpul, omul ăsta se enerva mai tare și mai tare. Și în felul ăsta poate scăpau cu viață acei ostatici”, a mai spus Chesnoiu.

„Acest individ a amenințat în spațiul public de nenumărate ori. Fiind orașul mic, toată lumea îi cunoștea trecutul, nemulțumirile, frustrările. El ar fi trebuit să fie monitorizat de când a apărut pe Facebook cu acea amenințare că va face,

 » sursa: www.digi24.ro

%d blogeri au apreciat: