Lege și tocmeală – CRITICII.RO

Primesc o informație cu niște cetățeni de la Iași și Neamț care ar fi râvnit la ceva șpăgi, judecând cronologic cam de când speranța liberală a apucat pârghiile guvernării, acum vreun an și ceva. Mă mir că în “partidul meu” exista asemenea specimene care fac de râs “ guvernul meu”.

Sincer, voiam să abordez o altă tema dar sunt profund scandalizat la auzul acestor povești, acum când mai mult ca niciodată avem nevoie de solidaritate și de încredere, când oamenii sărmani care trăiesc scormonind pământul și nu-și primesc salariile cu lunile, agricultorii nu au cu ce semăna pământul, copii nu pot merge la școală, hotelurile și restaurantele stau să moară și noi toți nu știm ce ne așteaptă în ziua de mâine.

Întrebarea este ce este necesar în situații de această natură? Am citit despre o inițiativă legislativă firavă cu privire la purtatul măștii în spații deschise, adică parlamentarii AUR au cerut ’’guvernului meu” să elimimine obligativitatea purtării măștii în aer liber. Salutar acest demers, dar repară oare demnitatea noastră ca oameni și restabilește încrederea în instituțiile statului după un an de bâjbâială și oprimare?! Oare nu e nevoie de mult mai mult, acum când suntem conștienți că nimic nu va mai fi ca înainte, când după atâtea constrângeri și restricții viață noastră s-a schimbat radical, când am fost educați prin constrângere să nu ne mai atingem, să nu ne mai privim în ochi?!

Sau de fapt mai marii vremii la adăpostul panicii și fricii induse prin mass-media pe bani mulți, lucrează nestingheriți la propria bunăstare pe căi mai mult sau mai puțin ortodoxe.

Dacă aș avea posibilitatea să impun niște legi spre aprobare în Parlament nu aș pierde vremea cuactivitatea curentă a acestuia, și după votarea bugetului aș încerca să adaptez sistemul legislativ la nevoile noastre actuale, la traiul marcat de pecinegenea neîncrederii și urii față de aproape inoculată consistent în ultimul an; aproapele care are pielea alba și nu măslinie sau negră ca nu știu ce mai nou erou național de prin state; aproapele care nu înțelege de ce trebuie în mod obligatoriu să se vacccineze dacă vrea să călătorească sau să-și petreacă concediul undeva; aproapele care nu crede în efectele apocaliptice ale acestei pandemii și nu înțelege de ce nu poate circula liber pe străzi indiferent de ora din zi sau din noapte; aproapele care nu suportă masca pe figură sau aproapele care nu înțelege de ce trebuie să sufere în fața spitalelor goale și închise.

Aș modifica codurile de procedură civilă și penală în așa fel încât golanii care se întrec în a baga mâna adânc în buzunarele noastre pe diferite căi să fie scutiți de chinurile judecaților prelungite și să fie judecați în regim de urgență, că doar urgente sunt toate stările noastre în ultimul an.

M-aș gândi de exemplu că în ultimul an, datorită propagandei oficiale bine alimentate financiar din buzunarul public a apărut o categorie de părinți cărora le este frica să-și mai trimită copiii la școală și doresc învățământ pe alte coordonate pentru copii lor,

 » vezi mai mult pe www.CRITICII.ro

%d blogeri au apreciat: