Klaus Iohannis: Trebuie să oprim această agresiune ilegală și toți cei găsiți vinovați trebuie să plătească

Președintele Klaus Iohannis a reacționat duminică la informațiile despre masacrele descoperite în Ucraina și spune ele sunt încă un argument că agresiunea ilegală a Rusiei trebuie oprită, pentru că are consecințe „teribile, de nedescris”. Șeful statului cere ca cei responsabili să fie trași la răspundere de justiția internațională.

„Invazia rusă în Ucraina are consecințe teribile, de nedescris – imaginile de la Bucha și alte orașe din Ucraina trebuie să fie un memento pentru întreaga lume că trebuie să oprim această agresiune ilegală și că toți cei găsiți vinovați trebuie să plătească! Justiția internațională trebuie să prevaleze!”, a scris, pe Twitter, președintele Klaus Iohannis.

La rândul său, ministrul de extenre Bogdan Aurescu a cerut ca autorii atrocităților din Ucraina să fie trași la răspundere de justiția internațională. România sprijină, în acest sens, o anchetă amănunțită demarată de Curtea Penală Internațională, a precizat Bogdan Aurescu.

Orori pe care nimeni nu le credea posibile în Europa anului 2022 încep să fie descoperite în orașele din nordul Ucrainei, de unde soldații ruși s-au retras sau au fost alungați. Civili executați fără milă, gropi comune săpate între blocuri și oameni marcați pe viață de contactul cu invadatorii. Cea mai gravă situație este în Bucea (Bucha) și Irpin, unde cadavrele oamenilor uciși de armata lui Putin zac pe străzi sau în gropi comune.

Liderii occidentali și organizațiile internaționale au condamnat, în cei mai duri termeni, ororile descoperite în Ucraina.

În Moldova, președinta Maia Sandu s-a declarat șocată de masacrul comis de invadatorii ruși în orașul ucrainean Bucea și a anunțat că decretează zi de doliu național în memoria victimelor de până acum ale războiului din Ucraina.

 » sursa: www.digi24.ro

%d blogeri au apreciat: