Imunitatea colectivă: Lăsarea Covid-19 să circule liber „nu este o opțiune”, potrivit OMS | .News

Directorul OMS (sursa foto: Tedros Adhanom Ghebreyesus / Facebook)

OMS a considerat de neimaginat luni să lase Covid-19 să circule liber în societate, astfel încât populația să ajungă, așa cum au sugerat unii, la imunitatea colectivă, potrivit AFP.

„Niciodată în istoria sănătății publice imunitatea efectivelor nu a fost folosită ca strategie pentru a răspunde unei epidemii, să nu mai vorbim de o pandemie. Este o problemă științifică și etică”, a spus șeful executivului OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, la o conferință de presă.

„A da frâu liber unui virus periculos, despre care nu înțelegem totul, este pur și simplu lipsit de etică. Nu este o opțiune”, a insistat el.

Noua pandemie de coronavirus a provocat pierderea a peste un milion de vieți în întreaga lume, de când biroul OMS din China a raportat debutul bolii la sfârșitul lunii decembrie.

„Marea majoritate a oamenilor din majoritatea țărilor sunt susceptibile de a contracta acest virus. Studiile sugerează că în majoritatea țărilor, mai puțin de 10% din populație a fost infectată”, a detaliat Tedros Adhanom Ghebreyesus.

El a explicat, de asemenea, că lumea nu știa suficient despre imunitatea de care se bucură persoanele care au contractat Covid-19, subliniind că unele persoane au fost infectate recent, potrivit AFP.

 » Citiți mai multe…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: