Imagini impresionante cu Regina Elisabeta a II-a, alături de animalele ei preferate: câinii Corgi şi caii de curse (FOTO/VIDEO)

Regina Elisabeta a II-a a iubit animalele din copilărie. Cu toate că avea o mulţime de îndatoriri, de-a lungul vremii, suverana a reuşit să le ofere atenţie şi iubire animalelor sale preferate: caii se curse şi câinii din rasa Corgi.

Corgi şi Dorgis

Potrivit site-ului oficial al Familiei Regale Britanice, Royal.uk, regina s-a îndrăgostit de câinii din rasa Corgi încă de când era mică, însă primul patruped l-a primit la aniversarea vârstei de 18 ani, în 1944, din partea tatălui său, Regele George al VI-lea. 

Animalul dăruit Reginei a fost o femelă pe care a numit-o Susan, care a dat naştere următorilor pui Corgi crescuţi de suverană.

În timpul vieţii, Elisabeta a II-a a crescut şi câini Dorgis, metiș între Teckel şi Corgi. În urmă cu şase ani, Majestatea Sa a fost fotografiată (foto principală stânga) cu câini Corgi şi Dorgis de Annie Leibowitz, şedinţă foto organizată cu prilejul împlinirii vârstei de 90 de ani.

Sursa citată mai notează că, de-a lungul vieții, Regina a avut peste 30 de exemplare de Corgi şi Dorgis. 

(Foto: Royal.uk)

Publicaţia The Washington Post scrie că în urma ei au rămas acum patru blănoşi: doi Corgi galez, un metis de Corgi-teckel şi un Cocker spaniel.

A crescut cai de curse

Suverana britanică a iubit din primii ani ai vieţii şi caii. Primul ponei l-a primit de la bunicul ei, Regele George al V-lea, un Shetland pe care l-a numit Peggy.

(Foto: Royal.uk)

A învăţat apoi să călărească şi a studiat caii de curse, fiind în tinereţe şi crescător de cai pur sânge.

De altfel,

 » sursa: ebihoreanul.ro