Hoții au urcat până la 1.800 de metri și au furat cabluri și piese importante de la cel mai înalt telescaun din Straja

Camera de control a celui mai înalt telescaun din stațiunea Straja a fost vandalizată. Hoții au luat componente esențiale și cabluri din cupru chiar din vârful muntelui, de la o altitudine de 1.800 de metri. Pagubele sunt de ordinul zecilor de mii de euro.

Așa arată acum pupitrul de comandă al telescaunului care duce la cota 1.800 din stațiunea Straja. Componente esențiale pentru funcționarea instalației pe cablu au dispărut. Culmea, acest pupitru este situat chiar în vârful muntelui, dar altitudinea nu pare să fi fost o piedică pentru hoți, care au luat tot ce au putut să care. Localnicii sunt uimiți:

„Să le fie rușine. Trebuia să fie păzit mult mai bine. Părerea mea e că nu ai cum să ai niște instalații de ski și să nu lași pe nimeni să se uite la ele”.

„Deci au dezmembrat un pupitru de comandă pentru mici piese pe care le valorifică la prețul de fiare vechi. Trist!”

„Încă mai trăim în era în care toată lumea umblă după fiare să le caute să fure ce găsește.”

Lucian Resmeriță, primarul localității Lupeni: „Noi avem pază, dar nu avem pază 24 din 24. Avem doar două schimburi și în perioada în care nu a putut fi nimeni în zonă pentru a supraveghea cablurile pe care le avem acolo s-a întâmplat un furt. Avem niște camere de luat vederi, au văzut câte ceva, dar nu exact chipul fiecăruia”.

Abia acum, după ce a depus plângerea la poliție, administratorul instalației și-a dat seama că nu a fost prima dată când hoții au furat componente importante.

Bogdan Nițu, purtător de cuvânt al IPJ Hunedoara: „Colegii mei din Lupeni efectuează cercetări cu privire la două infracțiuni, respectiv distrugere și furt calificat. Precizăm că a doua faptă a fost comisă în cursul lunii noiembrie și doar aceasta fost adusă la cunoștință polițiștilor de către administratorul instalației.

 » sursa: www.digi24.ro

%d blogeri au apreciat: