Hamilton Central Europe investește la fabrica din Giarmata pentru producția de componente metalice

Hamilton Central Europe continuă investițiile în producția internă de componente destinate propriilor produse, cu componente metalice. Compania este singura din România producătoare de seringi microlitrice, pompe de dozaj și module de pipetare destinate laboratoarelor de cercetare din întreaga lume.

După o investiție de peste 4,5 milioane de euro în departamentul de Prelucrări Mecanice prin Așchiere (Mechanics), compania dezvoltă acum departamentul de Procesare Tablă (Metal Sheet Processing), în cadrul căruia va produce componente metalice.

Decizia de a investi local într-un departament de procesare tablă (Metal Sheet Processing) a fost luată pe fondul dezvoltării portofoliului de produse realizate în România, produse care includ componente metalice.

Investiția presupune un sistem complet automatizat și printre cele mai avansate soluții din punct de vedere tehnologic.

„Investiția demarată anul acesta va continua și în anul 2023. Producția va începe cu realizarea de repere metalice debitate cu laser, urmate de repere metalice îndoite. Dintre procesele ce vor avea loc în acest departament amintesc: tăiere cu laser, ștanțare, îndoire, sudare și asamblare, procese pe care, alături de altele din cadrul companiei, ne propunem să le digitalizăm cât se poate de mult”, a declarat Tiberius Popovici, Head of Production Mechanics and Metal Sheet Processing.

Echipamentele Amada de ultimă generație din cadrul acestui departament sunt soluții complet automatizate, printre cele mai avansate din punct de vedere tehnologic.

Odată cu dezvoltarea acestui departament au fost create și noi locuri de muncă, compania având deschise poziții de la operatori și tehnicieni CNC până la ingineri.

“Ne dorim alături de noi colegi dornici să evolueze, care vor avea ocazia să lucreze într-un mediu curat, fără zgomot și cu mașini complet automatizate. Veniturile vor fi corelate cu experiența, la care se adaugă și multe alte beneficii.” a declarat Corina Kovacs,

 » sursa: ziuadevest.ro

%d blogeri au apreciat: