George Simion, după ce Austria s-a opus aderării României la Schengen: Români, boicotați companiile austriece!

Klaus Iohannis și camarila sa i-au asigurat pe românii că anul acesta vom intra în Schengen. Se pare că planul a fost dejucat de Austria, care ne sfidează, deși țara noastră îndeplinește criteriile tehnice pentru a se alătura spațiului Schengen. România pierde iară bani din cauza incompetenței PSD și PNL și a tururor partidelor care s-au perindat la guvernare. În acest context, George Simion le-a cerut românilor să boicoteze toate companiile austrice care activează în România.

Liderul AUR a criticat dur europarlamentarii români și miniștrii din Cabinetul Ciucă:

„Nu înțelegem de ce s-a mers înainte cu agenda Schengen, atâta timp cât erau semnale evidente că nu vom fi primiți. Este un eșec al actualului Guvern de la București și al președintelui Klaus Iohannis, ceea ce am anunțat și în urmă cu două luni, când ministrul Predoiu tot impunea schimbarea legilor justiției sub pretextul Schengen.

Suedia va avea președinția Comisiei în următoarea jumătate de an. Nu se va pune în niciun fel sub conducerea Suediei problema extinderii spațiului Schengen. Ministrul de Interne, ministrul de Justiție, trebuia să vină în Suedia să pună problema grupurilor mafiote organizate, grupurilor care fură din casele suedezilor, grupurilor care cerșesc și grupurilor de trafic de carne vie, victime ale unor rețele organizate.

În ciuda a ceea ce spun oficialii români prezenți astăzi la Bruxelles, este un eșec inclusiv din partea celor mai proeminenți europarlamentari români Rareș Bogdan, Siegfried Mureșan și alții, cei care au asigurat că România va intra în spațiul Schengen vreau să vă spun că solicităm demisia întregului Cabinet Ciucă. Este un eșec răsunător pentru întreaga diplomație românească condusă de președintele Klaus Iohannis și ministrul de Externe, Bogdan Aurescu”, a declarat Simion.

Liderul AUR a mai spus că eșecul de astăzi ne va costa scump: „vom fi afectați inclusiv la nivelul investițiilor, până vom ajunge să deținem guvernarea în România. El a cerut tuturor românilor să fie solidari și să boicoteze companiile austrice, care activează în România.”.