Gata cu cozile la ghișee! Elevii primesc abonamente anuale gratuite pentru transportul în comun

Comunicatul STB, integral:

Începând de miercuri, 13.04.2022, Societatea de Transport București STB SA pune la dispoziția elevilor abonamente metropolitane acordate cu reducere integrală de tarif, respectiv studenților abonamente cu reducere de 50%, pe durata întregului an școlar, eliminând astfel deplasările lunare la centrele de comercializare a titlurilor de călătorie.

Beneficiarii reducerii integrale de tarif pentru transportul public sunt:

  •  elevii claselor 0-XII;
  •  elevii școlilor profesionale;
  •  elevii școlilor postliceale;
  •  elevii și studenţii orfani sau proveniţi din casele de copii.

Facilitatea de reducere cu 50% a prețului abonamentelor este disponibilă pentru studenții înmatriculaţi la forma de învăţământ cu frecvenţă, în instituţiile de învăţământ superior acreditate, în vârstă de până la 26 de ani. Începând de mâine, aceștia pot achiziționa de la centrele de emitere și reîncărcare STB SA abonamente lunare, abonamente pentru jumătate de an, respectiv anuale.

autobuz STB in centrul Bucurestiului

Adrian Criţ, directorul general al Societăţii de Transport Bucureşti, anunța la începutul lunii aprilie că STB va implementa acest tip de abonament pentru 12 luni special pentru elevi și studenți, pentru a desființa cozile care se formau lunar la ghișee pentru abonamentele lunare. Astfel, începând de azi vor beneficia gratuit de aceste tipuri de abonamente anuale pentru transportul cu vehiculele STB toți elevii din învăţământul acreditat/autorizat, preşcolar, primar, gimnazial, liceal, special, profesional şi postliceal, care frecventează o unitate de învăţământ din Municipiul Bucureşti sau Județul Ilfov. 

Documente necesare pentru acordarea abonamentului metropolitan lunar gratuit:

  • carnet de elev vizat pentru anul în curs, cu semnătura şi ştampila unităţii de învăţământ emitentă și toate câmpurile completate – nume/prenume, adresă, CNP;
  • certificat de naştere / C.I. / Paşaport / Carte de rezidenţă (documentul se va prezenta doar pentru consultare fără a fi scanat );

 » sursa: qbebe.ro

%d blogeri au apreciat: