Filosoful Mihai Şora a primit o factură de peste 6.000 de lei la curent. Ce i-a răspuns Enel

Filosoful Mihai Şora a povestit pe pagina sa de Facebook că a primit o factură la curent de peste 6.000 de lei, de la Enel, în ciuda faptului că, spune el, nu are prea multe aparate electronice în casă.

Mihai Şora a scris miercuri pe Facebook ce aparate electronice are în casă. El a spus că foloseşte un bec la masa de scris, un frigider marca Zanussi A+++, un laptop HP, o tabletă Apple, un telefon mobil şi o maşină de spălat rufe.

Şora a subliniat că nu are televizor în casă, nici aer condiţionat, aparat de cafea sau alte electrocasnice.

„Din când în când, recunosc, un pipi/kk scurt la baie, cu becul aprins. 6.096,99 de lei (şase mii nouăzeci şi şase şi nouăzeci şi nouă centime) de plată la ENEL – factura cu ID 42005859787. Data scadentă: 28.09.2022. Este pentru prima dată când mă izbesc de un asemenea elefant. Cum să fac?”, și-a întrebat Șora, în final, urmăritorii. 

Joi, acesta a revenit cu un nou mesaj pe Facebook, explicând că din 7 iulie până în 14 septembrie a consumat 161 de kilowaţi.

De data aceasta, compania Enel i-a răspuns pe Facebook. „Bună dimineaţa, domnule Mihai Şora, ne pare rău pentru situaţia semnalată. Am început verificări şi vom reveni cu primele detalii la dumneavoastră în cel mai scurt timp. Până când vom finaliza aceste verificări, factura dumneavoastră va fi suspendată de la plată. Vă mulţumim că aţi sesizat problema”, i-au răspuns reprezentanţii companiei energetice.  

În secţiunea de comentarii a postării lui Mihai Şora, mai multe persoane au scris că şi ei sau membri din familia lor s-au aflat în situaţii similare. „I s-a întâmplat şi mamei mele când i-au citit greşit contorul şi au pus cifre în plus.

 » sursa: ebihoreanul.ro