Fapta bună a săptămânii: Un preot ortodox din Constanța a intrat în foc pentru a salva o familie din parohia lui. Ajutat de alți doi bărbați, i-a evacuat pe bătrâni înainte de sosirea autospecialei de stingere

Un preot ortodox din Constanța a fost înger păzitor pentru doi bătrâni prinși într-o casă în flăcări. Ajutat de doi pompieri aflați în timpul liber, părintele Gică și-a croit drum prin foc pentru a-i salva pe locatari. A scos pe brațe o femeie de 60 de ani și a ajutat apoi la evacuarea unui bărbat de 65 de ani, a relatat marți Observator News

Un incendiu puternic a cuprins două case, marți seară, în cartierul „Kilometrul 4” din municipiul Constanța (în apropierea imobilelor de pe strada Iederii). Două victime au fost salvate din flăcări de preotul ortodox Gică Silitră, în vârstă de 36 de ani, a cărui biserică se afla în apropiere de locul unde a izbucnit focul. Este vorba de Parohia „Sfânta Muceniță Filofteia” din Constanța.

Potrivit Ziua de Constanța, preotul a fost alertat de credincioși imediat după vecernie și, văzând tragedia care se întâmplă în parohia lui, a mers imediat să dea o mână de ajutor și a ajuns înaintea echipajului ISU de intervenție. Alături de doi tineri, părintele s-a urcat cu scara în locuința incendiată, pătrunzând probabil pe fereastră și ajutând la evacuarea victimelor. Promptitudinea celor trei voluntari a făcut ca bătrânii să nu se asfixieze din cauza fumului din interior. Totuși, cei care intervin în astfel de cazuri fără instrucție și echipament de protecție își pot risca viața, însă coechipierii preotului se pare că erau pompieri aflați în timpul liber.

Potrivit Doxologia.ro, una dintre victime nu a necesitat îngrijiri medicale la spital. Însă, bărbatul prezenta arsuri pe aproximativ 25% din suprafața corpului și a fost transportat la Spitalul Județean de Urgență din Constanța. Starea sa este stabilă. 

După sosirea unei autospeciale, incendiul a fost lichidat în decurs de o oră. Pompierii și polițiștii au deschis o anchetă pentru a stabili cauza incendiului.

Puteți vedea într-o filmare a Trinitas TV cum s-a desfășurat slujba de hram la Parohia „Sfânta Muceniță Filofteia” în decembrie 2020, când a fost prezent și ÎPS Teodosie în mijlocul credincioșilor constănțeni:

 » Citește întreg articolul pe www.activenews.ro

%d blogeri au apreciat: