Explozie pe piața imobiliară: casele mici cu 3 dormitoare la mare căutare

Explozie de căutări pe piața imobiliară din România: numărul de clienți aflați în căutarea unei locuințe s-a ridicat în ultima săptămână peste media dinainte de criză.

Acest fenomen este explicat prin faptul că aproape două luni potențialii clienți nu au ieșit din casă și folosesc această perioadă de relaxare pentru a-și duce la îndeplinire planul. Am putea compara acest fenomen cu un recipient în care s-a făcut acumulare și la care s-a deschis robinetul cu presiune.

A crescut în mod considerabil numărul de români interesați de locuirea la casă și nu în apartamente din blocurile aglomerate. Casa cu o curte proprie pare să fie cea mai bună opțiune pentru moment și localitățile din jurul Bucureștiului au fost luate cu asalt.

Spune cineva că vine o criză majoră? Încercați să explicați acest lucru românilor care s-au grăbit să își cumpere o casă nouă.

Cele active zone imobiliare din România rămân orașele București și Cluj, cu zonele rezidențiale limitrofe.

Cum în zona de Nord a Bucureștiului poți găsi locuințe pe pământ la preț de apartament, interesul față de case a crescut.

Se caută în general casele cu două și cu trei dormitoare, la prețuri care să fie sub 100 000 de euro.

Interesant este că acum din categoria celor care caută o locuință nouă se află și persoanele mai în vârstă. Acestea lipseau total de pe piața imobiliară, dar carantina le-a stârnit setea de a locui cu o curte proprie.

Mulți dintre ei preferă să își vândă apartamentul pentru o viață mai curată și mai activă.

%d blogeri au apreciat: