Eliberarea cărții de identitate în Oradea nu se mai face în două zile, ci în… două luni! Află de ce!

Cetățenii care doresc să îşi obţină o carte de identitate valabilă trebuie să se înarmeze cu foarte multă răbdare.

Termenul de aşteptare pentru eliberarea documentului a crescut de la două zile la două luni. „Am fost să îmi fac buletinul pe data de 2 aprilie. Statul Român mi-a spus că trebuie să aştept trei luni”, a reclamat indignat un cititor al BIHOREANULUI.

Situaţia este cu atât mai surprinzătoare cu cât Serviciul Public Comunitar Local de Evidenţă a Persoanelor Oradea se lăuda până de curând cu cel mai scurt termen de eliberare a cărţii de identitate din țară, de doar două zile în regim normal şi o singură zi cu plata unei taxe de urgenţă.

Nu mai este „plastic” pentru buletine!

Verificând informațiile, BIHOREANUL a aflat că reclamația cititorului este întemeiată.

„Problemele au început în 12 ianuarie. Atunci am fost informaţi de la nivel central că sunt probleme de aprovizionare cu materia primă pentru tipărirea cărţilor de identitate şi să anunţăm cetăţenii că termenul de aşteptare a fost prelungit la 30 de zile. Când acest interval de timp a expirat, pentru că situaţia se menţinea, am prelungit termenul cu încă 15 zile”, a declarat pentru BIHOREANUL şeful serviciului, Nicoleta Cherei.

Aceasta a precizat că situaţia este identică la nivel naţional şi nu poate fi imputată SPCLEP Oradea. „Noi doar preluăm documentele şi actualizăm baza de date. De tipărirea cărţii de identitate se ocupă, prin intermediul birourilor judeţene, Direcţia pentru Evidenţa Persoanelor şi Administrarea Bazelor de Date din subordinea Ministerului Afacerilor Interne”, a arătat Cherei.

„Avem deja peste 3.000 de cereri”

Potrivit şefei SPCLEP, peste 3.000 de cetăţeni din Oradea şi localităţile învecinate aşteaptă să intre în posesia cărţii de identitate. „Noi preluăm în continuare solicitări pentru eliberarea cărţii de identitate,

 » sursa: ebihoreanul.ro

%d blogeri au apreciat: