Educatoare din Pitești reținută dupa ce a agresat fizic mai mulți copii de la creșa unde lucra

O salariată angajată cu funcţia de educator puericultor la Creşa nr. 6 Trivale a fost reținută marți de organele abilitate timp de 8 ore ca urmare a unei anchete administrative, după ce aceasta a fost acuzată chiar de şeful Serviciului Creşe Piteşti că a agresat fizic mai mulți copii ce frecventau creșa. 

De îndată ce a luat la cunoştinţă despre presupusele agresiuni fizice şi verbale asupra copiilor, în data de 26 aprilie 2022, Direcţia de Asistenţă Socială a Municipiului Piteşti a iniţiat toate demersurile legale de investigare a situaţiei, prin demararea anchetei disciplinare prealabile, şi a oferit părinţilor tot sprijinul pentru stabilirea adevărului şi luarea măsurilor administrative prevăzute de lege!”, se precizează de către Primăria Piteşti, în subordinea căreia se află creşa. Femeia a fost prezentată Parchetului de pe lângă Judecătoria Piteşti, care a dispus măsura preventivă a controlului judiciar pentru 60 de zile. Educatoarea de 44 de ani s-a purtat abuziv cu mai mulți copii din creșă, cu vârste mai mici de 3 ani. 

Poliţiştii de investigaţii criminale din cadrul Secţiei 3 Poliţie Piteşti, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Piteşti, au continuat cercetările într-un dosar penal privind săvârşirea infracţiunii de purtare abuzivă (trei acte materiale) şi au reţinut o femeie din Piteşti. Din cercetări s-a stabilit că, în perioada aprilie-mai, femeia, în calitate de angajată a unei instituţii care asigură îngrijirea copiilor până la vârsta de trei ani, ar fi agresat fizic minori pe care îi avea în grijă.„, precizează IPJ Argeş.

Se pare că primul incident a fost anunțat de către părinți înainte de Paște pe un grup de socializare. Un părinte a povestit că fetița lui a ajuns acasă cu vânătăi în zona intimă. Superiorii educatoarei au decis să înceapă cercetarea disciplinară și părinții au decis să aștepte decizia comisiei de disciplină si să nu meargă și la poliție.

 » sursa: qbebe.ro

%d blogeri au apreciat: