Dumitrina Mitrea (AUR): Am depus plângere penală împotriva conducerii Parlamentului care m-a sancţionat abuziv!

Deputata AUR Dumitrina Mitrea a anunțat că a depus plângere penală împotriva conducerii Parlamentului pentru că a fost sancționată abuziv. Amintim că pe 1 februarie, Biroul Permanent al Camerei Deputaților a decis sancționarea disciplinară a parlamentarilor AUR, după protestul organizat la sfârșitul lunii ianuarie în Parlament împotriva comasării alegerilor, protest la care deputata Dumitrina Mitrea nu a participat. În urma deciziei abuzive, parlamentarii AUR nu mai au dreptul de a primi invitați sau de a emite legitimaţii de colaborator. Dumitrina Mitrea a mai spus că solicită anchetarea social-democraţilor care au instigat colegii din Biroul Permanent să voteze în favoarea acestor sancţiuni.

„Alfred Simonis, preşedintele interimar al Camerei Deputaţilor, a decis să mă sancţioneze pentru un eveniment la care nici măcar nu am participat, iar la decizia abuzivă au contribuit, cu bună ştiinţă, şi ceilalţi reprezentanţi din conducerea Camerei Deputaţilor, precum Lucian Bode sau Dan Barna.

Concret, pe 1 februarie, Biroul Permanent a decis, cu majoritate de voturi, să sancţioneze disciplinar toţi membrii AUR pentru protestul din data de 31 ianuarie din Parlament. Astfel, parlamentarilor AUR li s-a suspendat dreptul de a primi invitaţi sau emiterea de legitimaţii de colaborator. Toţi am fost puşi pe aşa-zisa listă neagră cu care coaliţia PNL-PSD ne ameninţă, pentru că le e frică de noi şi de poporul român care s-a trezit şi va mătura cu ei la alegeri”, a afirmat deputata.

Dumitrina Mitrea susține că măsurile au fost luate abuziv, întrucât sancțiunile aplicate nu sunt prevăzute în Legea nr. 96/2006, cea care reglementează regimul disciplinei parlamentare. Pe lângă faptul că deputata a fost sancționată fără să fi participat la protest, ea acuză reprezentanții Biroului Permanent că nici nu i-au comunicat sancțiunile, fiind pusă în fața faptului împlinit.

„Aşa cum am menţionat şi mai sus, halucinant este faptul că eu nici măcar nu am participat la acest eveniment desfăşurat pe data de 31 ianuarie, atunci când colegii mei au protestat împotriva comasării alegerilor, o altă acţiune ilegală pe care coaliţia o analizează zilele acestea. Mai mult, sancţiunile nu mi-au fost comunicate, astfel că am fost pusă în faţa faptului împlinit atunci când soţul meu, dar şi mai mulţi cetăţeni cu care aveam audienţe pentru a le rezolva problemele, nu au putut să intre în Parlament.

Consider că aceste sancţiuni luate în mod abuziv de coaliţia aflată la putere, cu ajutorul celor din USR şi UDMR, îmi afectează dreptul constituţional de a-mi exercita mandatul de deputat, inclusiv prin prisma stabilirii de întâlniri cu terţe persoane în clădirea Parlamentului, loc în care îmi desfăşor în mod curent activitatea, chestiune care îmi afectează în mod grav credibilitatea. De asemenea, consider că mi-a fost încălcat dreptul la apărare, din moment ce nici măcar nu mi-au fost comunicate deciziile disciplinare”.

În acest context, Dumitrina Mitrea a format plângere penală pentru abuz în serviciu membrilor din Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor care au votat sancţionarea tuturor deputaţilor AUR, fără să aibă un temei legal în acest sens. Mai mult, aceasta solicită anchetarea social-democraţilor care au instigat colegii din Biroul Permanent să voteze în favoarea acestor sancţiuni.