Disputa Rafila-Arafat. Ministrul sănătății: În cazul comparațiilor cu Ceaușescu, nu cred că a ales persoana potrivită

Ministrul sănătății, Alexadru Rafila, vrea ca disputa pe care o are cu secretarul de stat în MAI Raed Arafat, legată de finanțarea serviciilor de urgență, să fie tranșată fie în guvern, în prezența ministrului de interne Lucian Bode și eventual a premierului Nicolae Ciucă, fie în cadrul coaliției. Ministrul sănătății a declarat vineri seara la Digi24 că o să facă o solicitare și la Curtea de Conturi pentru un punct de vedere, dar disputa va continua „până se tranșează”.

Nemulțumirea lui Alexandru Rafila este legată de faptul că Ministerul Sănătății finanțează activitatea unor servicii – între care Ambulanța și unitățile de primiri-urgențe – care în prezent sunt în subordinea Ministerului de Interne, mai precis a Departamentului pentru Situații de Urgență condus de Raed Arafat.

Alexandru Rafila vrea să apeleze la Curtea de Conturi

Ministrul sănătății acuză măsuri discreționare și dispoziții pe care trebuie să le finanțeze, dar care „nu au legătură cu urgența”: „Ministerul Sănătății finanțează integral activitatea serviciilor de ambulanță. Ministerul Sănătății finanțează integral activitatea unităților de primiri urgențe și acolo se întâmplă foarte multe lucruri la ordinul Departamentului de Situații de Urgență despre care noi habar n-avem, adică multe dispoziții, decizii, care n-au de-a face cu urgența: deplasări de echipamente, de mașini, training-uri care scot oamenii din producție și așa mai departe, sunt făcute fără informare a Ministerului Sănătății și pot să vă pun la dispoziție numeroase documente în acest sens. Și noi plătim pentru aceste servicii”, a declarat Alexandru Rafila, vineri seara, la Digi24.

„Eu vreau să găsim această soluție, să lucrăm împreună. Dar dincolo de aceste remarci pe care le-am auzit la domnul doctor Arafat, noi trebuie să ne gândim la două lucruri. O dată, trebuie să ne gândim la lege și la logică. Ceea ce spune dânsul nu corespunde unor legi care se referă la răspunderea ministerială și la legea finanțelor publice”,

 » sursa: www.digi24.ro

%d blogeri au apreciat: